Ben jij op zoek naar inspiratie om de maand januari door te komen? Wij presenteren vegan receptjes uit het kookboek van Lento.© Kurt Vandeweerdt

RECEPT. Heerlijke quiche uit de pan: “Ideaal om restjes groenten op te maken”

It’s Veganuary! Ben jij op zoek naar inspiratie om de maand januari door te komen? Wij presenteren vijf vegan receptjes uit het kookboek van Lento: “Dit recept is zo gemakkelijk dat je vaker quiche kan eten.”

Lien Vande Kerkhof

Gastvrouw van Lento Tekla Vancleynenbreugel: “Voor dit gerecht is het noodzakelijk dat je een goede pan hebt die in de oven kan: een pan met een metalen steel van de juiste grootte. Verder is dit recept zo makkelijk dat je vaker quiche gaat eten. Dit is ook tof om je restjes groenten in te verwerken. Zo gaat er niets verloren en houd je je koelkast netjes. Dit is een recept dat ik vaak thuis maak.”

Ingrediënten voor 4 personen voor het vegan eimengsel

• 120 g vegan easy egg (bijvoorbeeld van Orgran)

• 250 ml plantaardige room

• 400 ml water

• 1 eetlepel olie peper en zout

Voor de quiche

• 1 preiwit

• 1 rode ui

• 200 g spinazie

• 250 g kastanjechampignons

• scheutje olijfolie

• peper en zout

• 1 pakje vegan bladerdeeg

• 100 g vegan geraspte kaas

• handje pijnboompitjes

• 100 g vegan spekjes

• 8 kerstomaatjes

© Kurt Vandeweerdt

Bereiding

Meng voor het vegan eimengsel in een kom alle ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en proef eens. Was en snijd voor de quiche de prei, ui, spinazie en paddenstoelen in stukjes zoals je zelf wilt. Bak dit alles in de pan (met ijzeren steel ;-)) met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe alles in de kom met het ei-roombeslag en meng goed door elkaar. Beleg de bodem van de pan met bladerdeegvellen en verdeel hierover het beslag. Doe er gerapte kaas, pijnboompitjes, vegan spekjes en kerstomaatjes op. Zet de pan 30 minuten in de oven, zo laag mogelijk. Op die manier wordt de onderkant mooi bruin.

Ontdek hier ook de andere recepten van Lento

© Kurt Vandeweerdt

Vegan, zoals je het nog nooit proefde door Tekla Vancleynenbreugel. Lannoo, 204 blz., 25,99 euro

Lento, Zuivelmarkt 34 in Hasselt en Oude Koornmarkt 44A in Antwerpen. Info: www.restaurantlento.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer