De lading XTC-pillen.
Volledig scherm
De lading XTC-pillen. © Federale politie

Drugskoerier met 126.000 xtc-pillen vlucht voor politie en verstopt zich in caravan

AntwerpenDe onderzoeksrechter in Antwerpen heeft een 30-jarige Fransman aangehouden. De dertiger vluchtte zaterdagavond tijdens een controle van de federale wegpolitie Antwerpen. In zijn auto werden meer dan 126.000 xtc-pillen aangetroffen.

  1. Dit was de onvergetelijke dag voor de zomerschoolkinderen bij de Antwerp Giants: “Zo’n luide trommels en zoveel mensen, dit is megazot”
    PREMIUM

    Dit was de onvergete­lij­ke dag voor de zomer­school­kin­de­ren bij de Antwerp Giants: “Zo’n luide trommels en zoveel mensen, dit is megazot”

    Het was een memorabele dag gisteren voor de kinderen van de zomerschool van het Stedelijk Onderwijs. Vorige zomer kwamen de Antwerp Giants onder wie Jean-Marc Mwema enkele initiaties geven over basketbal, gisteren werden ze persoonlijk uitgenodigd voor een echte wedstrijd. En voor sommigen was het hun eerste grote match. “Ze moeten meer scoren en de wedstrijd gewoon winnen”, klonk het enthousiast.
    Antwerpen
  2. Aantal meldingen huiselijk geweld blijft stijgen in Vlaanderen: ontdek hier de situatie in Antwerpen

    Aantal meldingen huiselijk geweld blijft stijgen in Vlaanderen: ontdek hier de situatie in Antwerpen

    In twee weken tijd werden drie mannen vermoord door hun partner. Elke dag worden er in Vlaanderen dan ook gemiddeld 42 meldingen gemaakt van huiselijk geweld. Per week zijn dat er net geen 300. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse overheid. "Voor huiselijk geweld zijn er meerdere oorzaken", zegt criminologe Anne Groenen (UCLL en KU Leuven). Ook in Antwerpen zijn er gevallen van huiselijk geweld. Ontdek in dit artikel alle cijfers over intrafamiliaal geweld en partnergeweld in Antwerpen.
    Antwerpen