Verkeerscontrole leidt tot achtervolging en vondst van heroïne en coke in Riemst

De politie heeft deze week in Riemst een autobestuurder klemgereden die meer dan een halve kilo heroïne, een hoeveelheid cocaïne en cash geld bij zich had. De man is ondertussen in de gevangenis opgesloten.

De vangst gebeurde eerder toevallig, toen dinsdagnamiddag een ploeg van de politie Bilzen-Hoeselt-Riemst een auto opmerkte waarvan de bestuurder zijn gsm tijdens het rijden gebruikte. De politie wilde hem doen stoppen, maar de bestuurder vluchtte. Ook toen de politie hem met de sirene en blauwe lichten aan achtervolgde, weigerde hij te stoppen. Uiteindelijk kon de ploeg hem in de Maastrichtersteenweg in Riemst de pas afsnijden.

In de deur van de bestuurder zag de politie meteen een doorzichtige zak met bruine heroïne. Achteraf bleek er bijna 650 gram in te zitten. In de auto lag ook nog 10,7 gram cocaÏne en 130 euro cash geld. De bestuurder, een 23-jarige Nederlander, werd in de boeien geslagen en naar het commissariaat gebracht. 

Inbraak in auto

Zijn gehuurde auto werd gesloten achtergelaten in afwachting van een bevel om te takelen. Toen de politie even later terugkwam om de auto in beslag te nemen, was de achterruit ingeslagen en de auto doorzocht. Wellicht hebben anderen geprobeerd om de drugs te recupereren. 

De bestuurder van de auto is woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die heeft hem aangehouden en naar de gevangenis laten overbrengen.

 

Meest gelezen