Rafael Classen rcphotostock.com

Klopjacht met helikopter aan de gang in Aalst nadat inbrekers op heterdaad betrapt worden

In Aalst is de politie met man en macht op zoek naar drie inbrekers. De inbrekers werden zondagavond op heterdaad betrapt door bewoners in Erembodegem. De politie vond hun voertuig terug en gaat ervan uit dat de daders te voet gevlucht zijn. Bij de klopjacht krijgt de politie versterking van andere politiezones en een politiehelikopter. Er werden ook twee hondenteams ingezet.

Rond kwart voor zeven 's avonds werden drie inbrekers op heterdaad betrapt in de Affligemdreef. De dieven konden wegvluchten met de auto. Dat voertuig werd verlaten teruggevonden in Erembodegem.Ā 

Daders nog niet gevat

De inbrekers gingen te voet verder. De politie startte een klopjacht naar de daders. Daarbij krijgt de lokale politie versterking van andere politiezones. Er is een politiehelikopter ingezet en ook twee hondenteams zoeken mee. Ondanks die inzet, zijn de daders voorlopig nog niet gevat.

De burgemeester van Aalst, Christoph D'Haese (N-VA) laat weten dat het labo volop bezig is met het onderzoeken van de woning en het achtergelaten voertuig. De politie vraagt ook om waakzaam te zijn en deuren gesloten te houden.

Meest gelezen