Sluiproute naar snelwegparkings langs E40 in Groot-Bijgaarden wordt afgesloten

De sluiproute tussen de autosnelwegparking van de E40 en de verbindingen met de Isidoor Van Beverenstraat in Groot-Bijgaarden wordt definitief afgesloten. Dat heeft het Agentschap Wegen en Verkeer bekendgemaakt. De twee dienstingangen krijgen daarvoor ofwel een schuifpoort ofwel een slagboom.

Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer is er vandaag veel sluipverkeer dat via de Isidoor Van Beverenstraat en de omliggende woonstraten van Groot-Bijgaarden en Zellik naar de snelwegparking rijdt. Vandaar rijden ze op de E40: "De snelwegparking wordt zo op een onwettige wijze gebruikt als op- en afrit", zegt het Agentschap. 

Om het sluipverkeer te weren, zullen de twee dienstingangen die naar de snelwegparking leiden, worden afgesloten. In het najaar van 2022 werd op de zijtak Groot-Bijgaarden Noord al een schuifpoort geplaatst. De zijtak Groot-Bijgaarden Zuid kreeg een slagboom. De komende drie weken worden bestuurders op de hoogte gebracht van de verandering via infoborden en signalisatie. 

De definitieve afsluiting gebeurt op 6 februari. Nadien zullen enkel nog hotelgasten en dienstwagens van de ingangen gebruik kunnen maken.

Meest gelezen