©  BELGA

Vriendin van Otto-Jan Ham zeilt zelf de oceaan over: “Ze is halsoverkop vertrokken”

De marketeers van Play4 hadden het zelf niet beter kunnen verzinnen. Net nu het tweede seizoen van ‘Over de oceaan’ start op de zender, waagt ook Iris Nechelput (38) – de vriendin van Otto-Jan Ham (44) – zich aan de oversteek van de Atlantische Oceaan. De presentator annex muzikant maakte deel uit van de bemanning in het eerste seizoen. “Als de wind goed zit, zie ik haar over drie weken terug.”

Wout Desmytere

Bijna gelijktijdig met de eerste aflevering van Over de Oceaan – waarin James Cooke, Ella Leyers, Élodie Ouédraogo, Jonas Geirnaert, Annelien Coorevits en Gert Verheyen van Gran Canaria naar Saint Lucia varen – startte ook het zeilavontuur van Iris. Sinds haar partner eind 2019 deelnam aan het eerste seizoen van het realityprogramma, stond zo’n zeiltocht ook op haar bucketlist.

“Enkele vrienden van ons zouden diezelfde tocht, van Lanzarote naar Guadeloupe, met z’n drieën doen”, vertelt Ham ons. “Maar vlak voor hun vertrek is iemand ziek geworden. Per twee zagen ze het niet zitten, dus vroegen ze Iris of ze zin had om mee te gaan. Dat was twee dagen geleden. Maandagochtend, rond vier uur, is ze halsoverkop vertrokken.”

LEES OOK. Ella Leyers (34) zeilde Atlantische Oceaan over: “Het lastigste? Nooit eens helemaal alleen zijn”

En dus maakte de boot, speciaal voor haar, een tussenstop in Kaapverdië. “Hoe snel ze hun bestemming zullen bereiken? Dat zal van de wind afhangen. (lacht) Als die een beetje goed zit, zie ik haar ten vroegste over drie weken terug”, aldus Ham. “Het is spannend, zeker omdat ze nog nooit op een zeilboot gezeten heeft. Ze is zowaar nog minder voorbereid dan ik. Maar er is een ervaren kapitein mee, dus ik maak me geen grote zorgen.”

LEES OOK. De kapitein uit ‘Over de oceaan’ blikt terug op zijn bemanning: “Hij was de deelnemer die het snelst zijn hersenen gebruikte”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER