Man die aan woning minister Verlinden in Schoten wilde "solliciteren voor drugscommissaris" is opgesloten in psychiatrische instelling

Een man die maandagochtend aan het huis van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) kwam solliciteren voor drugscommissaris is opgepakt en opgesloten in een psychiatrische instelling. Dat meldt Gazet van Antwerpen en het nieuws is bevestigd door het parket. De man staat bekend als iemand met psychiatrische problemen.

Maandagmorgen wilde een man een brief afgeven aan de woning van minister van Binnenlandse Zaken Verlinden in Schoten maar de politie heeft dat verhinderd. De minister wordt permanent beveiligd en de agenten konden de man oppakken. De man gedroeg zich vreemd. Hij had ook een sollicitatiebrief voor de functie van nationaal drugscommissaris bij zich. De minister had die functie recent aangekondigd na het toenemende drugsgeweld in Antwerpen.

De man heeft psychiatrische problemen en zou volgens de krant al vaker ministers hebben belaagd, vooral op sociale media. Het parket bevestigt aan onze redactie dat hij is opgesloten in een instelling. Er is een gerechterlijk en psychiatrisch onderzoek opgestart.

Meest gelezen