De grimas van Vlaams parlementslid Jean-Jacques De Gucht spreekt boekdelen wanneer een kind in de tribune begint te krijsen: “Neen, het gaat me niet om het lawaai.”
Volledig scherm
PREMIUM
De grimas van Vlaams parlementslid Jean-Jacques De Gucht spreekt boekdelen wanneer een kind in de tribune begint te krijsen: “Neen, het gaat me niet om het lawaai.” © DR

INTERVIEW. Jean-Jacques De Gucht over peuters in het parlement: “Lees hen voor. Ga ermee naar de speeltuin, maar gebruik ze niet voor politieke spelletjes”

“Ik heb medelijden met die kinderen.” Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) vindt het ongehoord dat ouders al acht weken lang hun baby’s en peuters meenemen naar het Vlaams parlement om de crisis in de kinderopvang aan te kaarten. “Je gebruikt kinderen nooit voor politieke spelletjes. Die peuters kiezen daar niet voor, hé.”

44 reacties

  • Felix Strackx

    1 jaar geleden
    Groot gelijk. Hoe zou je zelf zijn als ze op je werk naast je kwamen staan met jengelende kinderen?
  • Katia Mistianes

    1 jaar geleden
    1 ding is zeker: een baby (huilend of niet) in de buurt = verlies aan concentratie. Thuisblijven om uw eigen baby op te vangen, is lastiger dan gaan werken. Maar gezien de huidige crisis, zal het niet anders kunnen. Betaal ouders die hun eigen kind thuis opvangen, met een deftige premie, die niét door de WG moet betaald worden. En geef thuisblijven meer status en prestige.
  • Luc Snykers

    1 jaar geleden
    Uw opmerking mijnheer De Gucht is 100 % ok kinderen horen NIET thuis in het partlement .
  • Hilde Weymeersch

    1 jaar geleden
    daar heeft hij volkomen gelijk in Jean-Jacques. Dat is toch geen plaats voor die kleintjes.
  • Johanna Ruiter

    1 jaar geleden
    Je kiest zelf voor een dynamisch gezin, zorg dan ook dat je het zelf aankan. Leg de verantwoordelijkheid niet bij een ander.