Het beschadigde bed van de bejaarde bewoners
Bert Feys

4 bewoners bevangen door rook bij brand in appartementsgebouw in Zwevezele

In Zwevezele zijn vier bewoners van een appartementsgebouw overgebracht naar het ziekenhuis toen ze bevangen waren door de rook van een brand. Dankzij een rookmelder werden de bewoners op tijd verwittigd. Omdat het appartementsgebouw tijdelijk onbewoonbaar is, zullen de bewoners voorlopig in het woonzorgcentrum Amphora in Wingene verblijven.

De brand brak vrijdagavond rond 10u uit in een appartementsgebouw aan de Wingsesteenweg in Zwevezele. Twee bewoners van 88 en 89 jaar werden verward wakker toen ze het brandalarm in hun appartement hoorden afgaan. Het bleek te gaan om een brand in de slaapkamer naast die van hen.

De brand ontstond na een probleem met de haardroger die de dag voordien nog gebruikt was. De familie van het koppel woont vlakbij en was er snel om hen veilig naar buiten te brengen.  "Mijn schoonouders waren door het incident even helemaal het noorden kwijt. Ze belden ons onmiddellijk op", zegt de schoondochter.

Tijdelijk onbewoonbaar

De syndicus van het gebouw, die er ook woont, startte meteen met blussen en kon zo vermijden dat de brand uitbreidde. De brandweer kwam ter plaatse en kon het vuur snel blussen. De brand veroorzaakte beperkte schade aan de slaapkamer van het koppel. De syndicus, zijn vrouw en de twee bejaarde bewoners waren bevangen door de rook en moesten naar het ziekenhuis.

Door de brand kunnen de bewoners tijdelijk niet terug in hun appartement. Ze zullen voorlopig in het woonzorgcentrum Amphora in Wingene verblijven. 

Meest gelezen