E19 richting Nederland opnieuw vrij na zwaar ongeval in staart van file: vrouw kritiek

Loenhout/Sint-Job-in-'t-GoorOp de E19 van Antwerpen naar Breda zijn zaterdagmiddag tien voertuigen betrokken geraakt bij een kettingbotsing ter hoogte van Loenhout. In de staart van de file gebeurde een tweede en veel zwaardere aanrijding ter hoogte van Sint-Job-in-’t-Goor. Een vrouwelijke bestuurder geraakte daarbij zwaargewond.

  1. REEKS. Onze man fileert Antwerps cultuurleven én deelt gratis tickets uit: “De Studio is véél meer dan één persoon”
    PREMIUM
    GRATIS TICKETS

    REEKS. Onze man fileert Antwerps cultuurle­ven én deelt gratis tickets uit: “De Studio is véél meer dan één persoon”

    De Koekenstad blijft dé cultuurstad van Vlaanderen. Onze man fileert maandelijks het culturele nieuws in de stad en omgeving, prijst de hoogtepunten die zijn pad kruisen en is jouw gids voor de komende weken. Alsof hij de affiche voor muziek, theater, film en kunst is op de toiletten van één of andere schimmige kroeg. Al dan niet beklad met obscene graffiti. Én er zijn gratis tickets te winnen voor onder andere Taylor Swift Night, Frank Focketyn, Sien Eggers, Guga Baúl, Laura Tesoro, Slongs, School is Cool, Used, Roger Sanchez, De Roma, Trix, Plein Publiek én uiteraard De Studio.
    Antwerpen
  2. Wat te doen in de Kempen dit weekend? Van een opendeurdag bij de ‘blikkendirecteur’ of 398 trappen oplopen in Turnova tot historische herdenkingen van Tweede Wereldoorlog
    PREMIUM

    Wat te doen in de Kempen dit weekend? Van een opendeur­dag bij de ‘blikkendi­rec­teur’ of 398 trappen oplopen in Turnova tot histori­sche herdenkin­gen van Tweede Wereldoor­log

    Nog geen idee wat je gaat doen in het weekend van 4 en 5 mei? Geen paniek, we hebben enkele activiteiten uitgezocht die misschien wel de moeite waard zijn. Zo kan je in de Plantentuin De Kleine Boerderij gaan wandelen en de kleine nieuwe speeltuin bewonderen, is er een overvlucht van oude militaire vliegtuigen in Gierle of zeten ‘blikkendirecteur Thijs Brosens en zijn vader Jan hun bezigheden in de kijker. Of wat dacht je van 398 trappen oplopen? In Herentals trappen ze dan weer het toeristisch seizoen op gang met een massa activiteiten.
    Hoogstraten
  1. Hoe Thijs (29), directeur van de ‘Blikkenfabriek’, opnieuw goed doel gelukkig maakt: “Ik blijf blikjes pletten, want ik maak mensen blij”
    PREMIUM

    Hoe Thijs (29), directeur van de ‘Blikkenfa­briek’, opnieuw goed doel gelukkig maakt: “Ik blijf blikjes pletten, want ik maak mensen blij”

    Hij moet stilaan de kaap van 3 miljoen geplette blikjes bereikt hebben, Thijs Brosens (29) uit Hoogstraten. De jongeman, die het downsyndroom heeft, verzamelt sinds het najaar van 2021 blikjes, drukt ze plat en brengt ze daarna samen met vader Jan naar een schroothandelaar. Dat levert heel wat centen op: dit keer een mooie 760 euro voor de vzw Help Brandwonden Kids. “Elke dag staan er nog wel zakken aan de poort”, horen we bij ‘Blikkendirecteur’ Thijs en zijn ‘team Brosens’. Welkom in de ‘Blikkenfabriek’.
    Hoogstraten
  2. Elke week gemiddeld zo'n 300 meldingen van huiselijk geweld in Vlaanderen: ontdek hier de situatie in Wuustwezel

    Elke week gemiddeld zo'n 300 meldingen van huiselijk geweld in Vlaanderen: ontdek hier de situatie in Wuustwezel

    In twee weken tijd werden drie mannen vermoord door hun partner. Elke dag worden er in Vlaanderen dan ook gemiddeld 42 meldingen gemaakt van huiselijk geweld. Per week zijn dat er net geen 300. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse overheid. "Voor huiselijk geweld zijn er meerdere oorzaken", zegt criminologe Anne Groenen (UCLL en KU Leuven). Ook in Wuustwezel zijn er gevallen van huiselijk geweld. Ontdek in dit artikel alle cijfers over intrafamiliaal geweld en partnergeweld in de Antwerpse gemeente.
    Wuustwezel