© REUTERS

Graceland maakt zich op voor uitvaart Lisa Marie Presley

Zangeres Lisa Marie Presley, de dochter van Elvis Presley die vorige week overleed, wordt zondag om 9 uur lokale tijd (16 uur bij ons) begraven op Graceland. Op de openbare afscheidsplechtigheid op het Presley-landgoed in de Amerikaanse staat Tennessee worden familie, vrienden en fans verwacht.

wver
Bron: BELGA

Na de dienst trekken de gasten naar het graf van Lisa Marie, dat zich naast dat van haar vader bevindt. De familie heeft opgeroepen om in plaats van bloemen geld over te maken naar de Elvis Presley Charitable Foundation. Die stichting steunt meerdere lokale organisaties die zich onder meer inzetten voor kunst en onderwijs.

Elvis’ enige kind overleed op 12 januari op amper 54-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Ze krijgt net als onder meer haar vader en haar zoon een plekje in de Meditation Garden van het landgoed en museum.

LEES OOK. Lisa Marie Presley mocht nooit gelukkig worden: “Ze verloor haar vader, haar zoon en vier liefdes”

Elvis liet zijn landgoed na aan zijn dochter toen hij in 1977 overleed. Het werd daarna omgetoverd tot een museum dat sinds 1982 is geopend. Sindsdien is Graceland een soort bedevaartsoord voor fans van The King. Graceland blijft na de dood van Lisa Marie Presley in de familie. De drie dochters van de zangeres erven het landgoed en museum in Memphis.

LEES OOK. Lisa Marie Presley (54), enige kind van Elvis, overleden, familie “geschokt en kapot”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER