Lovende reacties voor ‘Het Smelt’ na wereldpremière op Sundance: bekijk hier de eerste beelden

‘Het Smelt’, de verfilming van de bestseller van Lize Spit, ging zaterdag in wereldpremière op het Amerikaanse Sundance Film Festival in Utah. Hoofdrolspeelsters Charlotte De Bruyne en Rosa Marchant, regisseuse Veerle Baetens en producent Bart Van Langendonck reisden af naar de Verenigde Staten om erbij te zijn. De eerste reacties zijn lovend.

edb

Het Sundance Film Festival is één van de voornaamste filmfestivals van de Verenigde Staten. Het regiedebuut van Veerle Baetens is er geselecteerd voor de World Cinema Dramatic-competitie. Het Smelt neemt het op tegen elf andere internationale films. Het is geleden sinds 2016 met Belgica (Felix van Groeningen) dat er nog een Vlaamse film in competitie werd vertoond.

Veerle Baetens, Rosa Marchant en Charlotte De Bruyne.

Zaterdagavond werd Het Smelt voor het allereerst vertoond. De eerste reacties zijn intussen binnen. De Hollywoodnieuwssite Deadline noemt de film “emotioneel verbijsterend” en is vol lof over de acteerprestatie van Rosa Marchant, die de kleine Eva speelt. Volgens Screendaily is het “een indrukwekkend debuut” van Veerle Baetens, en is het verhaal heel mooi in beeld gebracht.

De film vertelt het verhaal van Eva die na vele jaren, na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, terugkeert naar haar geboortedorp met een ijsblok in de koffer van haar auto, om af te rekenen met haar verleden en een beklijvende boodschap achter te laten. Het scenario is gebaseerd op de debuutroman van Lize Spit uit 2015. Bij ons komt de film uit op 25 oktober 2023.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER