© Beyhan Agirdag.

Whoopies

De Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag is met haar 124.000 fans bekender dan Jeroen Meus op Instagram. Op de sociale netwerksite mutfaktayim_b deelt ze klassieke en eigentijdse Turkse gerechten. Vanaf nu toont Beyhan iedere vrijdag haar favoriete Turkse klassiekers ook in deze krant.

Ingrediënten: 2 eieren, 150 gr suiker, 100 gr gesmolten boter (lauw), 50 ml melk, 180 gr bloem, 2 el cacaopoeder, 1 koffielepel bakpoeder. Voor de vulling: 100 gr pure chocolade, 1 el Nutella. Als decoratie: witte chocolade.

Bereiding:

- Klop de eieren heel goed met de suiker tot de suiker volledig is opgelost.

- Voeg de melk en boter toe.

- Zeef de bloem,het bakpoeder en het cacaopoeder erbij en roer voorzichtig met een garde.

- Doe het koekjesdeeg in een spuitzak en spuit op enige afstand van elkaar kleine ronde schijfjes (ca. 2-3cm doorsnede) op een met bakpapier beklede bakplaat.

- De koekjes bak je in een voorverwarmde oven ±10 min op 180 graden Celsius (Baktijd kan verschillen naargelang de oven!). Laat de koekjes even afkoelen.

- Smelt de pure chocolade au bain marie. Voeg Nutella toe en roer tot een gladde crème.

- Bestrijk de helft van de koekjes met de chocolade en zet er een ander koekje op. Druk lichtjes aan.

- Ter decoratie kan je daarna nog wat streepjes met gesmolten witte chocolade op de bovenzijde van de koekjes maken.(Doe de gesmolten chocolade in een plastic spuitzak.Knip een heel klein puntje onder aan de zak af. Niet te groot.Knijp voorzichtig in de zak met gesmolten chocolade, zo maak je de gewenste streepjes.)

Bekijk ook de instructievideo op hbvl.be/beyhan!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer