© reuters

Politie doorzoekt wit bestelbusje na schietpartij bij Los Angeles

In Torrance, ten zuiden van Los Angeles, hebben zwaarbewapende agenten een wit busje doorzocht. Volgens de politie is het voertuig mogelijk eigendom van de man die zaterdagavond 10 mensen heeft gedood in een nachtclub. Toen politiemensen de inzittende sommeerden om het busje te verlaten, hoorden zij een geluid dat leek op een schot. Vermoed wordt dat de man zichzelf heeft doodgeschoten, meldt CNN.

jvh

Het busje werd aan de voor- en achterkant geblokkeerd door gepantserde politievoertuigen in de stad Torrance, iets meer dan 40 kilometer van Monterey Park, de overwegend Aziatische stad waar de schietpartij in de danszaal plaatsvond. De schutter is een man van Aziatische afkomst, de politie heeft in de loop van de dag foto’s van de verdachte vrijgegeven.

De schietpartij vond zaterdagavond omstreeks 22 uur plaatselijke tijd plaats in een dansclub in Monterey Park, waar duizenden mensen het Chinees Nieuwjaar vierden. Amerikaanse media maken melding van tien doden en nog eens tien gewonden.

(lees verder onder de afbeelding)

© via REUTERS

De schutter was al gevlucht voordat de politie bij de club arriveerde. “Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen ze veel klanten de club schreeuwend verlaten”, aldus de politie.

Er zijn tien doden te betreuren. Volgens aanwezigen in de club is de eigenaar van de nachtclub een van de doden. Ook zijn minstens tien gewonden naar het ziekenhuis gebracht. De politie kwam massaal ter plaatse, is te zien op beelden.

Een getuige zegt in de LA Times dat een schutter met een machinegeweer meerdere magazijnen afvuurde in een dansclub. “Drie mensen kwamen liepen mijn restaurant in en zeiden dat ik de deur op slot moest doen”, aldus Seung Won Choi. “Ze zeiden dat er een man met een machinegeweer rondliep in de omgeving, die zijn wap al verschillende keren had herladen.”

Monterey Park ligt op zo’n 13 kilometer van Los Angeles in het zuiden van de staat Californië. Volgens de media waren daar eerder op de dag tienduizenden mensen samengekomen om Chinees Nieuwjaar te vieren. In de buurt wonen veel mensen met een Aziatische achtergrond. Het evenement zou ongeveer een uur afgelopen zijn geweest toen de schietpartij begon. De politie kijkt ook of er een verband is met een mogelijke schietpartij in een dansclub in Alhambra. Ook in die stad, die naast Monterey Park ligt, wonen veel Aziatische Amerikanen.

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht op het gratis nummer van de Zelfmoordlijn, 1813 of op www.zelfmoordlijn1813.be.

© VIA REUTERS

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© VIA REUTERS

© AFP

© EPA-EFE

© VIA REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer