Man (54) riskeert zware celstraf voor verkrachting van drie dochtertjes en twee vriendinnetjes: “Hij zei dat we een spelletje zouden spelen”

© shutterstock

Brasschaat -

Het openbaar ministerie heeft 9 jaar gevangenisstraf en tien jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank gevorderd tegen een 54-jarige man uit Brasschaat, wegens de verkrachting van drie van zijn dochtertjes, en het misbruik van twee minderjarige dochters van goede vrienden. “Hij zei dat we een spelletje zouden spelen.”

Joris Van der Aa

De 54-jarige man uit Brasschaat staat terecht voor het seksueel misbruik van vijf jonge meisjes. De voormalige dokwerker en truckchauffeur vergreep zich niet alleen aan drie van vier van zijn dochters, hij vierde zijn lusten ook bot op de twee dochtertjes van zijn vrienden. De slachtoffertjes waren op het moment van de feiten tussen de 6 en 12 jaar oud.

De zaak ging aan het rollen in 2020 toen een van de meisjes vertelde hoe ze tijdens een vakantie in Denemarken werd lastiggevallen door de beklaagde. “Ik sliep bij hem op de kamer”, zo verklaarde het meisje. “Midden in de nacht werd ik wakker omdat hij me aan het betasten was. Hij wreef over mijn billen en ook in het midden.”

Spelletje spelen

Als gevolg van die verklaring kwamen ook de verhalen van de dochters naar buiten. Zij vertelden hoe hun vader hen jarenlang misbruikte. Hij betastte hen, dwong hen tot orale seks en ging ook over tot penetratie. Een meisje vertelde aan de politie hoe hij op de meest onbewaakte momenten toesloeg. “We zaten samen voor de televisie, toen hij plots vroeg om mijn broekje uit te doen”, zo deed het slachtoffer haar verhaal bij de politie. “Hij deed zelf ook zijn broek uit. Hij noemde het: “een spelletje spelen”. Hij vroeg ook om te bukken en me om te draaien.”

Meester Shari Desmet, de advocate van een aantal slachtoffers, laakte de houding van de beklaagde. “Hij neemt zijn verantwoordelijkheid niet”, vond meester Desmet. “Hij ontkent de feiten niet, maar zegt dat hij het zich allemaal niet goed kan herinneren. De feiten zijn zeer ernstig. De beklaagde heeft zijn lusten botgevierd op jonge meisjes die hem vertrouwden. Ik hoop dat er een streng signaal komt.”

“Jullie verdienen beter”

Het strenge signaal kwam er alvast van het openbaar ministerie, dat 9 jaar celstraf en 10 terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank vorderde. Als het parket zijn zin krijgt, zal de 54-jarige beklaagde pas vrijkomen als hij een oude man is. De advocate van vroeg de rechtbank om een deel van de straf voorwaardelijk uit te spreken. “Hij heeft verschrikkelijk veel spijt van de feiten die hij heeft gepleegd. Hij geeft de feiten toe, en geeft ook toe dat hij aanvankelijk heeft gelogen tegen zijn vrienden en tegen de politie. Hij schaamde zich voor zijn seksuele gevoelens, en hij schaamde zich omdat hij aan die gevoelens had toegegeven. Dat had nooit mogen gebeuren. “

De verdachte zelf richtte op het einde van de zitting naar de slachtoffers. “Het spijt me dat ik jullie fysiek en mentaal heb beschadigd. Jullie verdienen beter. Het besef dat ik nooit nog contact met jullie zal hebben, is zwaar, want ik zal altijd van jullie houden. Het spijt me dat ik als vader, zoon, partner en vriend een grote teleurstelling ben. Ik kan jammer genoeg alleen maar mijn spijt uitdrukken. Het liefste zou ik de klok terugdraaien, maar helaas kan ik niets doen om alles ongedaan te maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen