Videospeler inladen...

BEKIJK - Kettingzaagkunstenaar tovert kerstboom op Grote Markt in Mechelen om tot slechtvalk en otter

In Mechelen is kettingzaagkunstenaar Leo Beterams bezig om de grote kerstboom te verzagen tot een otter en een slechtvalk. De houtsculpturen zijn bedoeld voor de Sint-Romboutstoren en natuurgebied Rivierenland. Kijklustigen kunnen de zaagwerken volgen op de Mechelse Grote Markt.

In Mechelen hoor je vandaag ronkende kettingzagen op de Grote Markt voor het stadhuis. Carver ofwel kettingzaagkunstenaar Leo Beterams neemt er de boomstronk onder handen van de grote kerstboom die er tijdens de kerstperiode stond. 

"De bovenkant verwerk ik tot een slechtvalk, en de onderkant van de stam wordt een otter. Die is iets moeilijker te maken omdat de oren aan de zijkant zitten en een otter heeft ook een heel bijzondere kaaklijn."

De twee dieren zijn niet toevallig gekozen. De slechtvalk nest al een aantal jaren op de toren van de Sint-Romboutskathedraal en de otter is terug van weggeweest in de ruime regio Mechelen-Willebroek. 

Het dier staat ook in het logo van Natuurpark Rivierenland waar de sculptuur terechtkomt. Beterams hoopt in de late namiddag klaar te zijn. "Iedereen mag komen kijken. Er zijn nadarhekken zodat alles veilig verloopt."

BEKIJK - De kunstenaar aan het werk:

Videospeler inladen...
Foto: Radio 2

Beluister hier de reportage van Radio 2 in Antwerpen

Meest gelezen