radio 2

Voor de derde keer in 3 maanden verwaarloosde dieren in beslag genomen bij man in Gelinden

In Sint-Truiden heeft de dierenpolitie opnieuw dieren in beslag genomen bij een man uit Gelinden. Dat gebeurde bij een hercontrole. De politie trof er 35 schapen, 2 ganzen en 5 kippen aan die verwaarloosd waren. Ze zijn overgebracht naar het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. 

Het is niet de eerste keer dat de politie verwaarloosde dieren in beslag neemt bij de man. In oktober vorig jaar nam de politie 33 dieren in beslag, in december ging het om 29 dieren. 

De man uit Gelinden is al jaren een bekende van de politie en het gerecht.   Zo stond hij al meermaals in de correctionele rechtbank in Hasselt terecht, waar hij veroordelingen opliep.

Vorige week vrijdag klopte de dierenpolitie van de politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken opnieuw aan bij de man voor een hercontrole, om na te gaan of hij de eerder opgelegde voorwaarden respecteerde. Maar opnieuw werden er andere verwaarloosde dieren aangetroffen. Deze keer ging het om 35 schapen, 2 ganzen en 5 kippen. De politie - die werd vergezeld door de dierenarts van de Vlaamse inspectiedienst Dierenwelzijn - bracht de dieren over naar het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen.

Meest gelezen