De 42-jarige Mirnesa S. was drie maanden lang de meeste gezochte vrouw van Duitsland.
Volledig scherm
De 42-jarige Mirnesa S. was drie maanden lang de meeste gezochte vrouw van Duitsland. © Polizei Stuttgart

Duitse werkneem­ster van geldtrans­port die verdween met meer dan miljoen euro loopt na drie maanden tegen de lamp

Mirnesa S., de medewerkster van een Duits geldtransport die er vandoor was gegaan met meer dan een miljoen euro, is maandagavond gearresteerd op de luchthaven van Stuttgart. De vrouw was sinds drie maanden een van de meest gezochte criminelen in Duitsland. Ze meldde zichzelf uiteindelijk zelf aan bij de autoriteiten, melden verschillende Duitse media.

  1. Dit gigantisch bassin moet Seine zuiveren voor Olympische Spelen. Experts houden hun adem in
    PREMIUM
    14

    Dit gigantisch bassin moet Seine zuiveren voor Olympische Spelen. Experts houden hun adem in

    “Een betonnen kathedraal onder het Parijse plaveisel”, zo noemen de Franse media het pas geopende ondergrondse waterreservoir in hun hoofdstad. 50.000 kubieke meter water kan het opmerkelijke bouwwerk opvangen. Vies water uit toiletten dat anders in de Seine terecht zou komen. Wij leggen u uit hoe het bassin werkt, waarom het broodnodig is voor de Olympische Spelen, en hoe groot de kans is dat de olympische triatlon het zwemonderdeel zal moeten schrappen. “Wanneer we hetzelfde weer krijgen als vorige zomer, wordt het verraderlijk.”
  2. “Slecht nieuws voor het Westen.” Geruchten over herschikking Poetins regering worden nu wel heel concreet
    PREMIUM

    “Slecht nieuws voor het Westen.” Geruchten over herschik­king Poetins regering worden nu wel heel concreet

    Dinsdag legt Vladimir Poetin de eed af voor zijn vijfde ambtstermijn als Russisch president. Verwacht wordt dat hij een aantal herschikkingen doorvoert in zijn regering. Zo zwellen de geruchten aan dat zijn twee bekendste ministers — die van Defensie en Buitenlandse Zaken — worden vervangen. En voor beide functies circuleert ook al een naam. Wie zijn die potentiële opvolgers? En wat zouden zij betekenen voor het beleid? Van eentje schreven we eerder al dat Oekraïne er niet beter af mee is. En de andere werd zowaar geboren aan het huidige front.