Vrijwilligers Dagmar en Danny

Vrijwilligers over 20 jaar De Roma in Antwerpen: “We werden er smoorverliefd en zijn er getrouwd”

Concert- en theaterzaal De Roma in Borgerhout is vandaag 20 jaar opnieuw open. Het is een thuis voor meer dan 600 vrijwilligers die de boel mee draaiende houden. Radio2-reporter Margaux van de regio ging langs bij Dagmar en Danny, twee vrijwilligers die er op het eerste gezicht verliefd werden. 

Margaux Bogaert is Margaux van de regio. Ze gaat elke ochtend op pad voor Goeiemorgen Morgen! op Radio2, op zoek naar verhalen uit jouw streek. Heb jij groot of klein nieuws voor Margaux? Laat het ons weten!

Het is vandaag exact 20 jaar geleden dat tientallen vrijwilligers de handen in elkaar sloegen om een totaal vervallen Roma na jarenlange leegstand te renoveren. Intussen is het een van de mooiste en populairste concertzalen in Antwerpen.

De organisatie draait op meer dan 600 vrijwilligers. Eén daarvan is Danny Teurelincx. Tien jaar geleden kreeg hij achter de bar hulp van Dagmar Smet en het was meteen liefde op het eerste gezicht. “Ik kan me zelfs niet meer herinneren wie er toen optrad. Achteraf bleek dat Cristina Branco te zijn. Onze aandacht werd meteen naar elkaar gezogen. We hebben de hele avond gebabbeld en de rest is geschiedenis", zegt Dagmar.

Zeven jaar geleden gaven ze elkaar het ja-woord met een trouwfeest in de foyer van de Roma. Het feest werd volledig verzorgd door de vrijwilligers.

BEKIJK - De stapelverliefde Danny en Dagmar vertellen hoe ze elkaar leerden kennen in De Roma

Videospeler inladen...

Tweede thuis

“De Roma is één grote familie. Dat merkte je heel hard de afgelopen coronaperiode. Iedereen zorgt voor elkaar. Iedereen is ook welkom om vrijwilligerswerk te komen doen. Het is echt onze tweede thuis", vertelt Dagmar.

Op een uitverkochte avond zijn er zo’n 50 vrijwilligers aan de slag. “Hierdoor worden de ticketprijzen gedrukt. Mocht dat betalend personeel zijn, zou je al snel 15 euro meer betalen. We willen bij De Roma de drempel zo laag mogelijk houden. Iedereen moet de kans krijgen om een optreden te kunnen bij wonen", zegt Danny.

BEKIJK - Zo gingen de vrijwilligers 20 jaar geleden aan de slag:

Videospeler inladen...

Meest gelezen