Videospeler inladen...

Meisje van 8 krijgt zware vuistslagen van man van 21 in Borgerhout: "Dader kampt af en toe met psychoses"

In Borgerhout is een achtjarig meisje aangevallen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en bevestigt de politie. Het meisje kreeg verschillende vuistslagen van een 21-jarige man die bekend is vanwege psychologische problemen. De politie arresteerde de man. Die is intussen opnieuw vrij. Het parket laat weten dat er nog een uitgebreid onderzoek komt.

Op het Vinçotteplein in Borgerhout heeft een achtjarig meisje verschillende vuistslagen op het gezicht gekregen van een 21-jarige man. Dat zegt de Antwerpse politie aan Radio 2 in Antwerpen. Het meisje had verschillende blauwe plekken en een kapotte bril. "Het meisje is nog naar huis gegaan, maar werd daar opgehaald door een ziekenwagen voor medische verzorging", vertelt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

De politie arresteerde de meerderjarige verdachte, maar die is intussen terug vrij. "Die man maakte een verwarde indruk en we weten dat hij ook af en toe kampt met psychoses", zegt Bruyns. De man werd verhoord en een dokter onderzocht zijn mentale toestand. "Maar wat de aanleiding van het incident is, is nog onduidelijk." 

Het parket van Antwerpen laat weten dat het de feiten zeer ernstig neemt. Er zal vandaag nog een onderzoeksrechter worden gevorderd met het oog op het in beslag nemen van de bestaande medische dossiers van de man en het aanstellen van een deskundige. Die kan zijn mentale toestand en strafrechtelijke verantwoordelijkheid verder onderzoeken. 

Meest gelezen