Zware ochtendspits op E403 na botsing tussen auto’s en bestelwagen, extra fileleed door twee nieuwe ongevallen

Torhout/Ruddervoorde -

De ochtendspits op de E403 richting Brugge verloopt donderdagochtend bijzonder moeizaam. Aanleiding is een ongeval tussen twee auto’s en een bestelwagen net voorbij de afrit van Torhout. Na 8 uur gebeurde iets verderop nog een tweede ongeval, waardoor het even meer dan twee uur aanschuiven was. Ook in de andere rijrichting waren op die locatie even problemen na een ongeval.

Jelle Houwen

Het eerste ongeval gebeurde donderdagochtend rond 6.20 uur. Een Volkswagen Polo die net voorbij de afrit van Torhout kwam ging aan het slippen en kwam dwars over de weg te staan. Of dat gebeurde omdat de bestuurder een eerdere auto aanreed of zelf aangetikt werd door een achteropkomende wagen, is niet duidelijk. In ieder geval werd de Volkswagen aangereden door een tweede voertuig die zelf nog in botsing kwam met een bestelwagen. Er kwam een ziekenwagen ter plaatse om verzorging te verlenen aan eventuele gewonden.

Door het ongeval en de Volkswagen die dwars over de weg stond was de E403 over twee rijstroken nagenoeg versperd. Het verkeer moest er passeren via de pechstrook. Het leidde al gauw tot grote files. Op de E403 zelf reikte de file om 7.30 uur al tot in Lichtervelde, goed voor ongeveer tien kilometer file. Maar ook op de secundaire wagen in Torhout staan lange files. De politie sloot de oprit naar de E403 op de brug van Torhout af waardoor het verkeer op de R34 sterk gehinderd was. Door omrijdende bestuurders was het ook druk op de weg tussen Torhout en Veldegem.

Iets na 8 uur gebeurde nog een tweede ongeval op de E403, 2 kilometer verderop. Een bestelwagen en SUV kwamen er in botsing, en veroorzaakten nog eens extra fileleed op de snelweg. De wachttijd liep even op tot twee uur, maar het verkeer komt stilaan weer op gang. Ook in de andere rijrichting gebeurde donderdagochtend een ongeval, vlak bij de afrit Torhout. Dat zorgde even voor files, maar de wachttijd daar blijft beperkt.

Op de E403 kwam het tot een botsing tussen twee wagens en een bestelwagen© jhm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen