Radio 2

Feestzaal Hof Ter Nering in Beersel volledig uitgebrand: geen slachtoffers, eigenaars kunnen ontkomen

Feestzaal-restaurant Hof Ter Nering in Beersel is helemaal vernield door een zware brand. De brandweer rukte massaal uit om de vlammen onder controle te krijgen.Ā De afrit Beersel van de Brusselse binnenring was ook een tijdlang afgesloten.

De uitslaande brand in Hof Ter Nering brak donderdagmiddag uit. De zaak is zwaar vernield. Gedeelten van het dak zijn ingestort waardoor de stabiliteit van het gebouw moet worden nagekeken. Om makkelijker te kunnen blussen liet de politie de afrit Beersel op de Brusselse binnenring tijdelijk afsluiten. Zo konden de tankwagens van de brandweer daar worden opgesteld. Het restaurant ligt vlakbij de afrit.

Geen klanten in de zaak

De brand is intussen onder controle. Onder andere de brandweerpost in Tollembeek werd opgeroepen als versterking. Op het moment van de brand was de feestzaal niet open. Er zijn dan ook geen slachtoffers gevallen. De eigenaars van de zaak - die in de aanpalende woning wonen - konden op tijd ontkomen. De woning is weliswaar onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is voorlopig onbekend.

De brandweer probeert met man en macht het vuur onder controle te krijgen.
Radio 2
De afrit van de binnenring is afgesloten om de brandweervoertuigen vlakbij te kunnen opstellen.
Radio 2

Meest gelezen