Tiener komt onder paard terecht door lawaai van crossmotoren

© rr

Een tiener uit Maldegem raakte afgelopen weekend gewond toen ze tijdens een paardrijritje viel en onder haar paard terechtkwam. Reden waren twee roekeloze mannen op hun crossmotor die haar paard op stang jaagden. Na de val reden ze weg.

mco,cte

Wat een rustig paardrijritje moest worden met haar vriendin eindigde voor J. uit Maldegem afgelopen weekend met een gebarsten voet en enkele lelijke schaafwonden.

Ze was samen met haar vriendin onderweg in de Veldstraat in Maldegem toen ze in de verte twee mannen met hun crossmotor zagen naderen. “We bleven staan om duidelijk te maken dat we er ook waren om vervolgens naar de kant te stappen om genoeg ruimte te laten tussen onze paarden en de passerende crossmotoren”, zegt J. Maar de mannen op hun motor waren duidelijk niet van plan om te stoppen.

Galop

“Meestal hebben mensen respect en vertragen ze in onze buurt, maar die twee motoren bleven razen.” Toen de motoren in de buurt van de paarden kwamen, voelden de dieren zich op hun ongemak en draaiden ze hun hoofd weg uit schrik.

“Ze maakten zich klaar om terug richting de stal te rennen, een typische vluchtreactie. Zowel het paard van mijn vriendin als het mijne schoot in galop en we probeerden ze opnieuw rustig te krijgen.” Net voor een kruising met een andere straat lukte het om beide dieren te kalmeren, maar de mannen op hun motor waren duidelijk niet van plan om in te houden. “Nog voor we opnieuw aan de kant konden gaan, gaven ze nog wat extra gas. Een oorverdovend geluid dat voor onze paarden het definitieve sein was om te vluchten.”

Doorgereden

Het paard van haar vriendin vloog in een bocht, maar het meisje kon op haar paard blijven zitten. “Mijn paard wou volgen, maar miskeek zich op de bocht en ging onderuit. We vielen samen en ik belandde onder mijn paard. Ik hield er een barst aan over in mijn voet en verschillende schaafwonden”, zucht J. De mannen op hun motor zagen alles gebeuren, maar reden na de val gewoon door. Een jogster en twee fietsers stopten wel onmiddellijk en boden hulp terwijl haar vriendin in de stal hulp ging halen. “We vergaten helaas hun namen te noteren, maar we zouden hen nog graag bedanken. Hopelijk kunnen we hen contacteren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen