Ceremonie om de overwinning te vieren die 80 jaar geleden plaatsvond.
Volledig scherm
Ceremonie om de overwinning te vieren die 80 jaar geleden plaatsvond. © REUTERS

Nieuw beeld van Stalin onthuld in voormalig Stalingrad

In de Russische stad Volgograd, het voormalige Stalingrad, is een nieuw borstbeeld onthuld van Sovjetdictator Josef Stalin. Dit gebeurde tijdens een herdenking van de overwinning in de Slag om Stalingrad in 1943. De overwinning van het Sovjetleger op de Duitsers, werd een keerpunt in de Tweede Wereldoorlog en is dit jaar tachtig jaar geleden. De slag wordt nog altijd gezien als de bloedigste veldslag in de wereldgeschiedenis, met zo’n 2,2 miljoen doden in zes maanden tijd.

4 reacties

  • Eric De Baeremaeker

    1 jaar geleden
    Poetin is toch geen communist ? Hij is een echte kapitalist , 1 van de rijkste ter wereld . Ik weet niet wat die kinderen leren in Rusland en dit terwijl hun president een dictator is van de ergste soort .
  • Jaak Casteleyn

    1 jaar geleden
    In Rusland is het de gewoonte om moordenaars een standbeeld te geven, zalig de armen van geest, hebben ze daar nu allemaal zaagsel in de bovenkamer?
  • André Decrock

    1 jaar geleden
    Alleen in het voormalig Stalingrad mogelijk , meer dan 90% van de Russen verafschuwen dit , hij wordt enkel nog vereerd in zijn geboortedorp in Georgië , bah
  • Herman Mattheus

    1 jaar geleden
    De nieuwe massamoordenaar die zijn voorganger eert. En nog altijd zijn er hier mensen die Poetin gelijk geven. AUB open uw ogen,