In schoolreglementen staan duidelijke regels over het gebruik van de smartphone binnen de schoolmuren.
Volledig scherm
PREMIUM
In schoolreglementen staan duidelijke regels over het gebruik van de smartphone binnen de schoolmuren. © © Dmytro Zinkevych

Nederland gaat smartphones verbieden op school: is het ook tijd voor algemeen verbod in Vlaanderen?

In Nederland lijkt een consensus in de maak voor een algemeen verbod op smartphones op school. Leerlingen zouden te veel afgeleid worden, waardoor het niveau keldert. Als het boven de Moerdijk stormt, waait het ook in Vlaanderen: uit een bevraging blijkt 89 procent van de Vlaamse leerkrachten gewonnen voor een (gedeeltelijk) verbod, maar kan minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) dat ook afdwingen?

54 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    1 jaar geleden
    Verbod van gebruik binnen de lesuren, "babbelen" in de klas is trouwens verboden.
  • lars vandenberge

    1 jaar geleden
    Niet meer als logisch, trouwens ook op de werkvloer moet het verboden worden. Collega's zitten vaak 50% van de werktijd op hun telefoon te scrollen en dan werk overlaten aan diegenen die geen smartphone gebruiken. Het is onvoorstelbaar dat daar niks aan gedaan wordt.
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Leraren hebben toch nog altijd het recht om regels te stellen in hun klas. Of mag dat ook al niet meer in het lopend band onderwijs.
  • Chris Hom

    1 jaar geleden
    Eindelijk,,,,
  • Erik Moens

    1 jaar geleden
    Allez vooruit Weyts, je kan 's iets goed doen, grijp je kans maar breid het uit: ook geen smartphones voor leraren in de klas dan blijven die tenminste óók bij de les!