Het einde van de ‘witbroodcultuur’ is in zicht: studie tipt tuinbonenbrood als gezond alternatief. Waarom is dit een goed idee? En smaakt het lekker?
Brood op basis van tuinbonenmeel: het klinkt als een exotisch idee, maar onderzoekers van de Universiteit van Reading in Engeland roemen het als gezond alternatief voor wit brood. In het Verenigd Koninkrijk denken ze er al over na om het te verplichten, maar hoe staat het in België? Waarom zou dit goed zijn voor de gezondheid? En staan de Belgische bakkers daarvoor open? Diëtiste Hella Van Laer en Eddy Van Damme van Bakkers Vlaanderen leggen uit.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Waarom appelsap in zoveel producten gebruikt wordt (zelfs in voeding waarin je het niet verwacht)
-
PREMIUM
Welke feta is het lekkerst? Kaasmeester proeft 10 soorten en deelt een 9 op 10 uit: “Iets duurder, maar ook beter van smaak"
Samen met mozzarella is fetakaas ongetwijfeld één van de populairste kazen om toe te voegen aan een zomerse salade. Maar de ene feta is de andere niet. “De kaas wordt gemaakt van schapenmelk en geitenmelk”, verklapt kaasmeester Frederic Van Tricht. “Hij moet romig aanvoelen in de mond.” Welke versie uit de supermarkt leunt goed aan bij die verwachtingen? Hij proeft er 10 en deelt de ultieme bewaartips. “Dit is echt geen geld voor wat je in de plek krijgt.” -
PREMIUM4
Verkoop van eetbare planten verdubbeld: “Van dit onkruid kun je een pittige pesto maken”
Na Bye Bye Gazon krijgen we nu Bye Bye Siertuin. De moderne tuin is niet alleen een lust voor het oog, maar laat zich ook smaken. Planten groot of klein, tegenwoordig moeten ze vooral eetbaar zijn, signaleren tuinaannemers. “Met onkruid uit je tuin maak je de pittigste pesto.” -
-
Independer
Alarmsysteem in je woning? Vraag dan korting aan je verzekeraar
-
Zo maak je je kip even lekker als bij de Chinees (en waarom dat écht de moeite is)
Wie in een Chinees restaurant als eens kip heeft besteld, weet: zo mals als daar krijg je de kip thuis nooit. Hoe komt dat en hoe kan je die zelf even lekker klaarmaken? HLN-chef Jelle Beeckman verklapt het geheim van zo’n smaakvol en mals kipgerecht, en deelt zijn favoriete recept. “Dit is echt een wereld van verschil.” -
PREMIUMInterview
Na 37 jaar maakt hoofdinspecteur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”
“Het zal vreemd aanvoelen om vanaf nu niet anoniem te reserveren in een sterrenzaak”. 37 jaar was Werner Loens (62) inspecteur van Michelin, waarvan 17 jaar hoofdinspecteur Benelux. 8.500 restaurantbezoeken later gaat hij op pensioen en wilt hij voor het eerst op de foto. Wat is volgens Loens dé culinaire hotspot van het moment, verlopen de beoordelingen altijd eerlijk en objectief en wat voor tol heeft tweemaal per dag op restaurant gaan geëist van zijn lichaam? HLN schoof de benen onder tafel en vroeg het hem. -
PREMIUM
Moet je oude bieren écht weggieten zoals in ‘Alles mag weg’? Biersommelier legt uit welke bieren lang goed blijven
-
PREMIUM
“Hier komt een maaltijd zelden meermaals op tafel”: hoe kookt Kathleen voor 5 personen zonder uren in de keuken te staan?
-
Livios
Last van de tuinomheining van je buren? Dit zijn de regels omtrent vergunning, plaatsing en onderhoud
Wil je jouw tuin omheinen met een tuinafsluiting? Of heeft je buur dat gedaan en ben je daar niet helemaal tevreden mee? Bouwsite Livios legt uit hoe de vork precies aan de steel zit wat betreft dit - soms heikel - onderwerp. -
Jobat
Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
Een feestdag geeft recht op een betaalde vakantiedag, maar toch ligt het land niet plat: je kan nog steeds medische hulp krijgen, de politie staat paraat en ook op restaurant of café gaan behoort tot de mogelijkheden. Niet iedereen legt het werk dus neer. Mag jouw baas vragen om op een feestdag te werken, of kan hij/zij je daar zelfs toe verplichten? En krijg je dan een bijkomende financiële tegemoetkoming? Jobat.be zet je rechten en plichten op een rij nu mei - de maand met de meeste feestdagen - voor de deur staat. -
PREMIUM
Welke drank is het gezondst bij je ontbijt? Diëtist: “Dit drinken op lege maag verhoogt je metabolisme met 30%”