Reddingsteam is op zoek naar slachtoffers in kahramanmaras, Turkije.
Volledig scherm
Reddingsteam is op zoek naar slachtoffers in kahramanmaras, Turkije. © AFP

Waarom is Belgisch reddingsteam B-FAST nog niet naar Turkije gestuurd? Komen we te laat met onze hulp?

Verschillende Europese landen schieten te hulp na de zware aardbeving in Turkije en buurland Syrië. Het Belgische reddingsteam B-FAST zal echter pas eind deze week naar Turkije afreizen. Waarom wordt er gewacht? En hoe hoog is de nood in deze regio aan buitenlandse reddingsteams?

56 reacties

  • Oncu Aydemir

    1 jaar geleden
    Elke persoon elke hulp elke cent kan een leven redden op zulke momenten dank u wel iedereen 1000x dank u België zal er zijn ik ben er zeker van geen moment om Elkaar aan te vallen samen zijn we sterker ♥️🇹🇷❤️‍🩹
  • Luc Melis

    1 jaar geleden
    Hulp bieden tijdens de eerste 3 dagen is cruciaal, daarna zullen er helaas niet veel meer mensen zijn die je kunt redden.
  • Dominique Hermys

    1 jaar geleden
    De Vlaamse regering heeft gisteren al 200.000 euro vrijgemaakt voor noodhulp. En Leuven 20000 euro.
  • Luc Deville

    1 jaar geleden
    Regering Michel 1 met de N-VA heeft B-FAST gedeeltelijk ontmanteld. Zo is Search and rescue afgeschaft. Ook de Civiele bescherming heeft moeten inkrimpen. De kazerne van Brasschaat, toevallig de gemeente van de toenmalige minister van Binnenlandse zaken, bleef als enige in Vlaanderen open. De gevolgen van deze sabotage hebben we bij de grote overstromingen in Wallonie gezien.
  • Pedro De Geest

    1 jaar geleden
    Het vliegtuig van de Nederlanders was al in de lucht toen Gennez aankondigde dat België zou bekijken wat ze konden doen. Meer uitleg behoeft dit niet.