Yungblud in 2019 op Rock Werchter.© Geert Van de Velde

Pukkelpop lost nieuwe namen en prijzen voor 2023: duurder, maar ook betalen in schijven mogelijk

Om 11 uur woensdagvoormiddag pakte Pukkelpop uit met elf nieuwe namen en een datum: op woensdag 15 februari kan je tickets voor de volgende editie kopen. Die zijn zoals verwacht duurder, maar Pukkelpop biedt ook een betaling in drie schijven aan zonder extra kosten. Ook het kampeerbeleid kent een opvallende wijziging.

Christof Rutten

Zoals verwacht stijgen de prijzen dit jaar voor de festivals, en Pukkelpop vormt daarop geen uitzondering. Voor een dagticket betaal je 119 euro (vorig jaar was dat 115 euro, in 2019 was het 100 euro). Ook de combitickets zijn wat duurder geworden. In 2022 betaalde je 245 euro, dit jaar is dat 20 euro meer: 265 euro.

LEES OOK. Pukkelpop kondigt klepper aan: Billie Eilish is headliner op vrijdag

Zoals altijd is in de prijs reizen per openbaar vervoer naar Kiewit inbegrepen. Tickets voor donderdag zijn niet apart verkrijgbaar. Op donderdag geraak je wel binnen met een vrijdagticket of een combi.

Gespreide betaling

Pukkelpop lanceert een opmerkelijk nieuwtje: als je 18 bent (of ouder) en je hebt een kredietkaart, dan kan je tot en met 30 april kiezen voor een gespreide betaling in drie delen. “Je rekent het verschuldigde bedrag dus niet meteen af. Er zijn geen extra kosten verbonden aan deze service,” staat te lezen op de Pukkelpopsite.

LEES OOK. The Killers sluiten Pukkelpop af, ook Florence + The Machine op de affiche

Voor Pukkelpop is het nieuw, maar je ziet dit aanbod meer en meer. Sziget in Hongarije en Roskilde hebben vergelijkbare formules. Pukkelpop heeft een FAQ-website over de gespreide betaling gemaakt. Als je voor een gespreide betaling kiest, kan je maar één ticket kopen. Je kan ook via gespreide betaling vouchers voor drank en eten kopen. Je betaalt een derde bij het plaatsen van de bestelling, een derde na vier weken en een derde na acht weken. Je geeft bij de eerste betaling toestemming om de twee volgende betalingen automatisch te innen. Na de derde en laatste betaling ontvang je de gereserveerde bestelling op het e-mailadres dat je opgaf.

LEES OOK. Dames boven op Pukkelpop: na Billie Eilish komen ook Angèle en Anne-Marie naar Kiewit

Je moet ervoor zorgen dat er voldoende geld op je rekening staat om te betalen. Bij Sziget geven ze je eerst twee waarschuwingen als dat niet het geval is.

Eet- en drankbonnen kosten 3,25 euro in voorverkoop (vorig jaar 3 euro) en op het festival zelf 3,5 euro. Vorig jaar betaalde je 3,3 euro op de wei.

Camping Relax dichterbij

Kamperen op Camping Chill kost dit jaar 34 euro (vorig jaar 30 euro). Voor die prijs logeer je recht tegenover het festivalterrein. Er is een ‘pre-pitched’ zone: een zone waar al tenten staan opgezet bij aankomst op het campingterrein. Zo’n tentje kan je reserveren. Nieuw is dat Camping Relax nu dichterbij het terrein ligt, “schuin tegenover het festivalterrein, op een kleine vijf minuutjes wandelen”. Voor dit campingticket betaal je 15 euro. Tot nog toe was Camping Relax altijd gratis.

LEES OOK. Van jongste Pukkelpop-headliner ooit tot hartverscheurende keuze tussen twee iconen: dit wordt de muziekzomer van België

Nieuwe namen

Pukkelpop loste vandaag ook een elftal nieuwe namen. Yungblud staat vrijdag 18 augustus op de main stage en ook Years & Years en Moderat komen die dag naar Kiewit. Op zaterdag komt Bicep live zijn ding doen. Ook voor de zaterdag aangekondigd: Joost, Rema en Turnstile. Op zondag werden Dropkick Murphys, Foals, Reinier Zonneveld en King Gizzard and The Lizard Wizard aan de affiche toegevoegd.

Joost komt nog eens af: wat gaat er nu weer allemaal gebeuren!?© Koen Bauters

U zie het: een bonte muzikale bende, van hyperpop tot live dance, van zotte Fries Joost tot Australische psychedelica van de koninklijke hagedissen en van de hardcore van Turnstile uit Baltimore tot de folkpunk van Dropkick Murphies uit Massachusetts. Eerder werden headliners Billie Eilish, Angèle, Anne-Marie, Florence + The Machine en The Killers bekendgemaakt.

De ticketverkoop start woensdag 15 februari om 13 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER