Kraakpand in Paleizenstraat in Schaarbeek wordt volgende week ontruimd

Het kraakpand in de Paleizenstraat in Schaarbeek, waar honderden asielzoekers en daklozen verblijven, wordt volgende week ontruimd. De federale overheid, het Brussels gewest en de gemeente Schaarbeek zijn overeengekomen dat er een einde moet komen aan de onmenselijke situatie waarin de mensen verblijven. Dat hebben de betrokken partijen donderdag bekendgemaakt in een persbericht.

gjs
Bron: BELGA

Het gebouw in de Paleizenstraat wordt sinds drie maanden ingenomen door mensen zonder een dak boven hun hoofd, waarvan het grootste deel asielzoekers zijn. Ze verblijven daar in een onhygiënische en onveilige situatie, zo brak er al eens brand uit en viel er ook een dode na een steekpartij. Fedasil zet zich intussen in om alle asielzoekers die recht hebben op een onderdak onder te brengen in een van hun centra.

Tegen maandag 13 februari zullen meer dan 700 asielzoekers elders ondergebracht zijn. Op dinsdag 14 februari zal iedereen die nog in het gebouw aanwezig is en er vrijwillig mee instemt om naar een nieuw onderdak te gaan, hulp krijgen via een medisch begeleidingsinitiatief dat gecoördineerd wordt door de diensten van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC). Tot slot wordt op woensdag 15 februari het gebouw met de hulp van de politiediensten volledig leeggemaakt en vergrendeld. In het gebouw is een informatiecampagne gestart om de bewoners te informeren over de wijze waarop de ontruiming zal plaatsvinden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen