Familielid stal geld benefiet voor zieke Ky-Mani (5)... en beroofde jeugdlokalen in de buurt

© mvn

De politie kon de dief die er met het spaargeld van de zieke Ky-Mani (5) vandoor ging klissen. Het gaat om een minderjarige. Vermoedelijk zit hij ook - al dan niet alleen - achter de inbrakenplaag in jeugdlokalen de afgelopen maanden.

Tim Lescrauwaet

De dief die de politie van Brugge kon klissen is amper 17 jaar. De speurders vermoeden echter wel dat hij heel wat op z'n kerfstok heeft staan. Zo stal hij het geld van de benefietacties voor de kleine Ky-Mani (5) uit zijn woning in de Legeweg in Sint-Andries. Maar volgens de politie zit hij ook achter de inbrakenplaag waar heel wat jeugdbewegingen de afgelopen maanden mee te kampen hadden.

“Wij kunnen bevestigen dat er een minderjarige werd opgepakt in het kader van die inbraak in Sint-Andries én de inbraken in jeugdlokalen”, zegt Philippe Tankrey, woordvoerder van de lokale politiezone Brugge. “Maar in het belang van het onderzoek en gelet op het feit dat het nog om een minderjarige gaat, kunnen we daar verder niet over uitweiden.”

De jongeman stal vorige week ongeveer 1.000 euro uit een woning in de Legeweg in Sint-Andries. Dat geld was van de benefietacties voor de kleine Ky-Mani (5) uit Sint-Andries afkomstig en was bedoeld voor een aangepaste rolstoel en de revalidatie van de zieke jongen. Zijn ouders zaten dan ook in zak en as toen bleek dat het geld verdwenen was.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen