Beeld van het vertrek van het logistieke team van B-Fast vanmorgen naar Turkije vanuit de militaire luchthaven in Melsbroek.
Volledig scherm
Beeld van het vertrek van het logistieke team van B-Fast vanmorgen naar Turkije vanuit de militaire luchthaven in Melsbroek. © BELGA

Logistiek team van B-FAST komt aan in Turkije om veldhospitaal op te bouwen

Vanop de militaire luchthaven in Melsbroek is vanmorgen een defensievliegtuig met een logistiek team van B-FAST naar Turkije vertrokken. Het team van in totaal 43 mensen gaat ter plaatse helpen bij de opbouw van een veldhospitaal, waar slachtoffers van de zware aardbeving geholpen kunnen worden.

32 reacties

  • Frans Peeters

    1 jaar geleden
    Belgiie blinkt op een ding uit, veel te laat, heeft misschien verschilde levens gekost, dit is B fast zeker niet
  • Eric Grosemans

    1 jaar geleden
    B-Fast werd opgericht voor noodhulp in het buitenland. Voor noodhulp in het binnenland hadden we de civiele bescherming, hadden, tot Jambon van de NVA er zich ging mee moeien, en de dienst zo goed als ontmantelde. Vraag dus aan Jambon waar de hulp voor Pepinster blijft.
  • Louis Momme

    1 jaar geleden
    Is B-FAST ook in Oekraïne?
  • Iris Demunster

    1 jaar geleden
    Geef deze mensen eens het respect dat ze verdienen. Velen hebben blijkbaar de 'uitleg' in het journaal niet gezien. Hulporganisaties moeten wachten op toestemming van het getroffen land om te mogen vertrekken. Dus het is wel degelijk B-FAST. Positieve steun voor deze hulpverleners is hier wel op zijn plaats!
  • Françoise Dupont

    1 jaar geleden
    onafhankelijke Belgische hulp is al een week ter plaatse