Nederlandse vriendin van verdachte van poging tot terroristische aanslag tijdens Miss België is vrijgelaten

De Nederlandse vrouw die zaterdag werd opgepakt samen met Peter C., de man die verdacht wordt van poging tot terroristische moord tijdens de Miss Belgiëverkiezing, is zonder voorwaarden vrijgelaten. Dat zegt het federaal parket. Ze is niet in verdenking gesteld.

Zaterdagavond werd een man opgepakt die in een huurwagen op weg was naar Plopsaland De Panne, waar die avond de Miss Belgiëverkiezing plaatsvond. In de wagen werden twee vuurwapens gevonden. Volgens het federale parket was een mogelijke aanslag verijdeld. 

De man had twee tickets gekocht voor de verkiezing: een voor hem en een voor een Nederlandse vriendin. Zij zat ook in de wagen toen de man werd opgepakt. Ze werd zelf ook gearresteerd, maar over haar rol heerst nog veel onduidelijkheid. 

"De onderzoeksrechter heeft de Nederlandse vrouw die in het gezelschap was van Peter C. zonder voorwaarden vrijgelaten", meldt het federale parket. Ze wordt niet in verdenking gesteld. 

Peter C. werd gisteren al voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Hij is aangehouden en wordt verdacht van poging tot terroristische moord. Donderdag verschijnt hij voor de raadkamer van de rechtbank van eerste aanleg in Brugge, waar zal worden beslist of hij aangehouden blijft.

BEKIJK - Volgens zijn advocaat, Walter Van Steenbrugge, had Peter C. geen intentie om een aanslag te plegen:

Videospeler inladen...

Wat weten we al over Peter C.?

Peter C. is een 46-jarige man uit Lommel. De man is niet gekend bij politie en parket voor eerdere feiten en zou volgens onze informatie kampen met mentale problemen.

Iemand uit zijn entourage zou zaterdagmiddag de politie getipt hebben dat de man een aanslag plande tijdens Miss België. De politie kon hem rond 17.30 uur onderscheppen vlak voor de parking van Plopsaland De Panne. Hij had een pistool op zak dat volgens onze bronnen geladen was en de politie vond een tweede vuurwapen en een kogelwerende vest in zijn wagen. 

Zaterdagnacht vond een huiszoeking plaats in de woning van Peter C., hij zou wapenvergunningen gehad hebben voor vijf wapens, maar er werden er slechts vier gevonden. 

Meest gelezen