Voetbal Vlaanderen wil dat amateurvoetbal opnieuw over spelplezier en vriendschap gaat en niet over geld.
Volledig scherm
PREMIUM
Voetbal Vlaanderen wil dat amateurvoetbal opnieuw over spelplezier en vriendschap gaat en niet over geld. © Robby Verdickt

Nu het zwart geld uit amateurvoetbal moet verdwijnen. Speler getuigt: "150 euro onkosten en 300 euro voor een gewonnen match. Cash, ja”

Geen zwart geld meer in het amateurvoetbal is de strijd die Voetbal Vlaanderen wil aangaan met strengere regels rond de RSZ-bijdragen. Maar of het lukt om 200 euro in het envelopje van de voorzitter en de 2.500 euro tekengeld uit te roeien? “Dankzij een sponsor van de club heb ik 1.500 euro per maand extra. In het zwart”, getuigt een speler uit eerste provinciale. En de fiscus dan? “Dat valt toch niet te controleren.” Een blik onder tafel en in de envelopjes in kleedkamer en kantine.

91 reacties

  • yvo mast

    1 jaar geleden
    De kleine sporter is de dupe.De grote verdieners laten ze gerust en als ze die pakken kopen ze hun straf nog af met dure advocaten. Als ze het in de voetbal doen dan ook in andere sporten. De jonge spelers mogen dan nog meer wafels gaan verkopen voor de dure spelers te betalen en dan nog hun eigen schoenen moeten kopen.
  • marcel steenssens

    1 jaar geleden
    Heb 30jaar fulcontenue gewerkt mijn ploegpremies werden volledig belast , dan is het toch maar logisch dat voetbal ook volledig belast wordt .
  • Bart Jaspers

    1 jaar geleden
    Hóóg tijd dat dit eindelijk aangepakt wordt !!
  • Herman Thys

    1 jaar geleden
    Dus de sukkelaars aanpakken en de poen pakkers met rust laten. Het verschil is natuurlijk de amusement waarde. Een match in de CL is goed voor 90 min attractie één in 4de f ook maar daar lopen geen overbetaalde Argentijnen ,Belgen Chilenen, Duitsers, en zo kan ik het hele alfabet nog opsommen,rond. En goed om weten , het grote geld vindt je niet in provinciale en lager.
  • dirk waterinckx

    1 jaar geleden
    Ook dit is belgisch !