© Getty Images

Diego Ulissi sprint naar de zege in Oman, Warlop vierde: “Ik kwam opnieuw te vroeg op kop”

Diego Ulissi heeft de vierde etappe van de Ronde van Oman gewonnen. De 33-jarige Italiaan van UAE Team Emirates was na een pittige rit met aankomst op de Yitti Hills de snelste van een uitgedund pelotonnetje. Jordi Warlop (Soudal - Quick-Step) finishte als vierde. Met Jenthe Biermans (zesde) en Maxim Van Gils (achtste) eindigden nog twee landgenoten in de top-tien. Matteo Jorgenson blijft leider.

Hugo Coorevits in Oman
Bron: Belga

Met 204,9 km stond de langste etappe in deze Ronde van Oman op het programma. Na het klimgeweld van de voorbije dagen hoopten de sprinters misschien op een kans, maar met aankomst op Yitti Hils, 1,7 km aan 5,8 procent, leken die kansen gering, bovendien lag er nog een pittige helling in de finale om het kaf van het koren te scheiden.

Het duurde lang vooraleer de vroege vlucht vorm kreeg. Pas na zo’n 80 km kregen we een kopgroep van vier, onder hen geen landgenoten. Ze bleken vogels voor de kat. Lotto Dstny wilde Maxim Van Gils in stelling brengen op de eerste klim. Dat lukte onder toedoen van Thomas De Gendt. Hij lanceerde Van Gils die het peloton uit elkaar ranselde, maar moest zelf passen toen Lutsenko daarna aan de boom schudde. Leider Jorgenson kon wel volgen, Mauri Vansevenant, tweede in de stand, ging mee, Van Gils was niet ver. In de afdaling kwam alles evenwel weer bij elkaar.

Snelle man Pascal Ackermann wilde daarna anticiperen op de lastige helling aan de finish en muisde er vanonder. Zijn poging strandde pas op de slotklim, waarna Roger Adria het probeerde. Hij werd onder de vod van 1 km gegrepen door een uitgedund peloton van zo’n 45 renners.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de sprint toonde Ulissi z’n snelle benen. Hij haalde het voor Axel Zingle en Ide Schelling. Ulissi schuift dankzij z’n zege op naar de tweede plaats in het klassement, op vijf tellen van leider Jorgenson. Vansevenant valt terug naar plek drie, eveneens op vijf seconden. Maxim Van Gils is vijfde op 15 seconden, Cian Uijtdebroeks negende op 18 tellen. Woensdag staat de slotrit naar Green Mountain op het programma.

Jordi Warlop: “Ik kwam opnieuw te vroeg op kop”

“Er zat niet veel op, ik was te kop”, analyseerde Jordi Warlop zijn sprint. “Ik reed een héél goeie laatste bocht, maar kwam opnieuw iets te vroeg op kop. Omdat ik te graag wil winnen? Dat weet ik niet. De klim voor de sprint was super lastig, ze reden hem ook à bloc op. Voor mij was het iedere keer aanklampen.”

Ploegmakker Mauri Vansevenant reed een attente koers en zat mee toen leider Jorgenson bergop een aanval lanceerde. Nadien nam de West-Vlaming niet over, waarna alles opnieuw bij elkaar kwam. “Ik zou niet weten waarom ik had moeten overpakken? Ik sta hoog in het klassement, van wie zou ik wegrijden? Ik reed in spaarmodus voor morgen, de slotrit naar Green Mountain. Als ik mij vandaag volledig kapot rijd en morgen terug word ingelopen heb ik niks meer”, vertelde de nummer drie in het algemeen klassement. “Morgen speel ik alles of niets. Wat ik weet over de slotklim? Niks. Ik heb enkel het profiel bekeken, dus ik kan er mij wel iets bij voorstellen: 5,5 kilometer aan gemiddeld 10 procent, dat gaat lastig zijn.”

Top-twaalf etappe vier

1. Diego Ulissi (UAE Team Emirates)

2. Axel Zingle (Cofidis)

3. Ide Schelling (BORA - hansgrohe)

4. Jordi Warlop (Soudal - Quick Step)

5. Louis Bendixen (Uno-X Pro Cycling Team)

6. Jente Biermans (Team Arkéa Samsic)

7. Andrea Vendrame (AG2R Citroën Team)

8. Maxim Van Gils (Lotto Dstny)

9. Jesus Herrada (Cofidis)

10. Alexey Lutsenko (Astana)

11. Luca Van Boven (Bingoal WB)

12. Lawrence Naesen (AG2R Citroën Team)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer