Dorianne Aussems was twee weken afwezig bij MNM door te lang meegedragen verdriet: “Op een bepaald moment gaat het niet meer”

Dorianne Aussems (30) had dinsdag in haar MNM-programma Generation M een open en aangrijpend gesprek over waarom ze de voorbije twee weken afwezig was. De dood van haar oma haalde het verdriet om haar overleden moeder opnieuw naar boven. “Ik besefte dat, in plaats van het verdriet weg te duwen en te blijven doorgaan, je ook kan blijven stilstaan en erover praten.”

edb

Dorianne nodigde Charlie Dewulf (die/hun), maker van Liefdestips aan mezelf, uit in de MNM-studio. Dewulf startte de campagne ‘Praat erover’, nadat hun ouders vorig jaar allebei uit het leven stapten. Vorige week deelde Charlie een video waarin die aanmaant om niet met verdriet te blijven zeulen, als ware het een rugzak vol steentjes, maar stil te staan en erover te praten. Want dat is wat hun ouders niet deden.

LEES OOK. Antwerps regisseur Charlie Dewulf begint 2023 met nieuwe serie, na vreselijk jaar: “Het allerergste is gebeurd en ik ben er nog”

Dorianne Aussems zegt in het gesprek met Charlie dat ze veel heeft gehad aan die boodschap. De Generation M-presentatrice was net twee weken afwezig bij de zender. Ze verloor een maand geleden haar oma. “Dat heeft heel veel verdriet naar boven gebracht”, vertelt een emotionele Dorianne. “Ook omdat het me heel hard deed denken aan toen ik mijn mama verloor. Er kwam opeens een golf aan verdriet naar boven.” De moeder van Aussems stierf heel plots toen zij amper twaalf jaar oud was.

“Door jou en andere mensen besefte ik plots: ah ja, er is dus ook een andere manier”, gaat Dorianne verder. “In plaats van het telkens weg te duwen en door te gaan, kan je ook stilstaan en praten.” De presentatrice geeft toe dat het moeilijk was om te doen. “Het was echt een zoektocht. Ik dacht: hoe moet ik hieraan beginnen?” Het was vooral moeilijk om afstand te nemen van de zender waar ze zo graag werkt, haar vrienden en collega’s die ze voortdurend wil zien. “Maar op een bepaald moment gaat het niet meer.” Dorianne riep in het programma haar luisteraars op om niet te blijven zitten met verdriet. “Doe niet door, want wat je aan het doen bent is niet belangrijker dan wat je voelt.”

LEES OOK. Ex-MNM-dj Wanne Synnave voor het eerst over meldingen van grensoverschrijdend gedrag: “Ik hoop dat ik stilaan voort kan met mijn leven”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER