Explosie bij Van Gansewinkel zorgt voor zware rookontwikkeling en brand

© EPA

Er woedt een hevige brand bij het afvalverwerkingsbedrijf Van Gansewinkel in Wandre, nabij Herstal. Rond 14.30u vond een explosie plaats in het bedrijf, waarna er vlammen ontstonden. Dat werd bevestigd door de woordvoerder van Van Gansewinkel.

vtvn

Brandweer en politie zijn momenteel massaal aanwezig. Er wordt geprobeerd om de brand onder controle te krijgen en de omgeving van het bedrijf is gesloten voor het verkeer. Omwonenden hebben de raad gekregen binnen te blijven en om ramen en deuren gesloten te houden.

De brand ontstond rond 14 uur deze namiddag nadat een gasfles tussen het afval ontplofte. Eén werknemer raakte lichtgewond. Volgens burgemeester Willy Demeyer is de zwarte rookpluim niet giftig. Aan RTL vertelt hij nog dat de rook “wit begint te worden”. “Dat is goed teken, dat wil zeggen dat de brand qua intensiteit afneemt en dat het vuur onder controle is”, klinkt het nog.

Wandre: explosion suivie d'un incendie dans une entreprise

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen