Studio Kathan

Presentatrice Britt Van Marsenille opent sociale tweedehandswinkel in centrum van Antwerpen

Presentatrice Britt Van Marsenille opent vrijdag samen met Oxfam, Kringwinkel en LIFE een pop-up tweedehandswinkel in de Kammenstraat in het centrum van Antwerpen. "Het is een winkel voor en door iedereen."

Britt Van Marsenille is vooral bekend van het programma Factcheckers op Eén en als één van De Madammen in het voormalige Radio2-programma met dezelfde naam. Ze start nu in samenwerking met Oxfam en Kringwinkel met een sociaal economische tweedehandswinkel. De winkel bevindt zich in de Kammenstraat in een pand van projectontwikkelaar LIFE. Zij kochten het pand om er later appartementen van te maken. Tot die tijd zou het pand leegstaan.

Anders dan andere tweedehandswinkels

De winkel heet "For The Love Of Life" en wil zich onderscheiden van andere tweedehandswinkels. "Het is uniek omdat Kringwinkel en Oxfam samenwerken", vertelt Britt Van Marsenille, die het project mee bedacht heeft. "De winkel is in een pand met een grote historische waarde omdat modewinkel 't Meuleken hier ook heeft gezeten. Dat maakt het een nog groter cadeau dat we hier terecht kunnen."

Betaalbaar

"Wat onze winkel ook uniek maakt, zijn de mensen die hier werken. Iedereen die hier werkt zijn mensen die niet meteen een plekje vinden op de arbeidsmarkt omdat ze bijvoorbeeld nog niet zo goed Nederlands spreken", legt Van Marsenille uit. "We zijn een winkel voor en door iedereen. De prijzen zijn heel erg betaalbaar en we hebben echt mooie, kwalitatieve stuks hangen."

Vanaf vrijdag 17 februari is de winkel open voor het grote publiek. Behalve zondag kan je er elke dag van 10u tot 18 uur terecht. De pop-up tweedehandswinkel blijft al zeker in het pand tot na de zomer.

Radio2
Radio2

Meest gelezen