© REUTERS

Volkswagen trekt prijzen op voor auto’s met verbrandingsmotor

Klanten van de Duitse autobouwer Volkswagen zullen nog deze maand meer moeten betalen voor wagens met een verbrandingsmotor. De prijzen voor veel nieuwe wagens van het merk Volkswagen zullen vanaf 23 februari met gemiddeld 4,4 procent stijgen. Dat heeft Volkswagen donderdag bekendgemaakt.

lto
Bron: BELGA

De autobouwer rechtvaardigt de ingreep door stijgende uitgaven bij de inkoop van grondstoffen en energie. “Ook Volkswagen ontsnapt niet aan de hoge inflatie”, klinkt het. De prijsverhogingen zullen gelden voor de meeste diesel-, benzine- en aardgasmodellen. Volgens de Duitse vakpers zouden voor sommige varianten van de modellen Golf of T-Roc zelfs prijsstijgingen van meer dan 5 procent doorgevoerd worden.

De orderboeken bij veel autobouwers zijn ondertussen stevig gevuld, maar tekorten aan chips en andere elektronica leiden vaak tot lange wachttijden. “We doen er alles aan om de bestelde voertuigen zo snel mogelijk aan onze klanten te leveren”, luidt het bij Volkswagen. Ook tweedehandsvoertuigen zijn door het schaarse aanbod duur geworden.

Op middellange termijn kan ook nog een andere factor de prijzen voor auto’s opdrijven: de geplande Euro 7-emissienorm van Europa. Meerdere autobouwers hebben al gewaarschuwd dat de technologie die nodig is om te kunnen voldoen aan die strengere uitstootnormen auto’s duurder zal maken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer