Opnieuw aanslag in Mechelen: auto in brand gestoken in wijk Nekkerspoel

Mechelen -

Voor de tweede dag op rij is er een aanslag gepleegd in Mechelen. Deze keer werd een auto in brand gestoken in de Kalverenstraat in de wijk Nekkerspoel. Niemand raakte gewond, maar de auto is uitgebrand. Er is ook schade aan de gevel van een woning. Donderdagochtend gooide een man al een molotovcocktail naar een woning in de Bethaniënstraat. Of er een verband is tussen beide zaken wordt momenteel onderzocht.

Theo Derkinderen, Sven Van Haezendonck

De dader of daders sloegen vrijdagochtend, kort voor 3u, toe in de Kalverenstraat, een zijstraat van de Nekkerspoelstraat. Buurtbewoners werden gewekt door een hevige explosie. “Er waren verschillende ontploffingen hoorbaar. Toen we aan het raam gingen kijken, zagen we de auto in brand staan. Het vuur breidde echt razendsnel uit”, vertelt een buurtbewoner.

LEES OOK. Bestuurster van in brand gestoken auto reageert: “Ik heb geen vijanden of foute vrienden en heb niets te maken met drugs”

© rr

“Door de hitte zijn ook de rolluiken van de woning vlakbij gesmolten en raakte ook de voordeur beschadigd. Een getuige heeft kort na de brand iemand zien weglopen in de richting van de Paardenkerkhofstraat.”

LEES OOK. Burgemeester Alexander Vandersmissen: “Politie houdt verhoogd toezicht”

© rr

© rr

Het gerechtelijk labo kwam in de loop van de nacht ter plaatse voor een grondig onderzoek. Heel snel werd het vermoeden van brandstichting bevestigd. “Of er een link is met het drugsmilieu wordt nu onderzocht. Net als een mogelijk verband met de brandbom die donderdagochtend naar een woning in de Bethaniënstraat werd gegooid”, zegt Kristof Aerts van het Antwerpse parket.

LEES OOK. Aanslag met brandbom schrikt woonbuurt op: ouderlijke woning van ex-vriendin ‘De Algerijn’ geviseerd

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen