Heldhaftige bakkerin Wendy (rechts in beeld)
Jelle Houwen

Heldhaftige bakkerin uit Koksijde kan gewapende overval vermijden

Een heldhaftige bakkerin heeft een gewapende overval kunnen voorkomen in een bakkerij in Koksijde. Een 41-jarige man uit Brussel bedreigde haar met een mes en eiste de inhoud van de kassa. Twee klanten blokkeerden de ingangsdeur waarna de bakkerin de voordeur op slot deed en samen met de overvaller op de politie wachtte. Die kon de overvaller, amper zes minuten na de oproep, arresteren en meenemen voor verhoor.

Woensdagmiddag rond 14 uur stapte een man bakkerij Diemas op de Koninklijke Baan in Koksijde binnen. Hij bedreigde de 45-jarige Wendy Beun die aan de kassa stond, met een aardappelmesje en eiste de inhoud van de kassa. "Neen, dat doe ik niet. Ga werken voor je geld", antwoordde ze. Die reactie had de overvaller niet verwacht en even leek hij te aarzelen.

Geen tijd voor schrik

Toen twee klanten bij de winkel aankwamen, blokkeerden ze de voordeur zodat de overvaller niet kon vluchten. Intussen belde Wendy de politie en deed ze de voordeur op slot. De overvaller smeekte om hem te laten gaan, maar er zat niets anders op dan wachten op de politie die onderweg was. “Het ging allemaal zo snel dat ik er eigenlijk niet aan dacht dat ik misschien wel schrik moest hebben”, zegt Wendy. “Hij stond op nog geen halve meter van me met dat aardappelmesje.”

Geboeid na 6 minuten

"De bakkerin hield de man, met mogelijk gevaar voor eigen leven, in de winkel", zegt de politiezone Westkust. "Wij haastten ons ter plaatse en bij aankomst gaf de man zich onmiddellijk over. Amper zes minuten na de eerste oproep kon de man door onze politiediensten geboeid worden. Intussen werd ook het parket van Veurne verwittigd dat een gerechtelijk onderzoek vorderde. De man is intussen voorgeleid voor de onderzoeksrechter die besliste om hem verder aan te houden. Hij moet binnenkort voor de raadkamer verschijnen."

Chapeau

“We zijn onder de indruk van de koelbloedigheid van Wendy”, zegt Céline, de medezaakvoerster van Diemas, "ze werkt hier nog maar een paar maanden, maar om op die manier te reageren: chapeau. Nochtans zeggen we tegen ons personeel dat ze in zo een situatie moeten meewerken, want hun veiligheid gaat voor.” De verdachte zou al bekend zijn voor gewelds- en drugsfeiten. 

Meest gelezen