© RTV

Inbrekers aan de haal met acht motoren: “Heel vreemd, de hond in de garage gaf geen kik”

Herenthout -

Uitbater Kristof Tops van motorhandel MX Topshop in Herenthout is er het hart van in. Inbrekers wisten acht motoren en allerlei materiaal uit zijn zaak te stelen, goed voor een waarde van 60.000 euro. Wellicht werden de dieven opgeschrikt toen de bewoner het licht aanstak.

Hans Otten

De feiten dateren van woensdagnacht. Op vrijdag is uitbater Kristof Tops amper bekomen van de schok. “Ik heb me gisteren (donderdag, red.) de hele dag verschrikkelijk gevoeld, stilaan begin ik het te boven te komen”, zegt hij. “Vermoedelijk hebben de daders rond 3u ’s nachts toegeslagen. Toen is mijn vader (die in de woning naast de winkel en garage in de Schransstraat woont, red.) wakker geworden en heeft hij het licht aangestoken. Hij had toen niet door dat er iets aan de hand was, want hij heeft de inbraak pas om 6u ontdekt. Maar waarschijnlijk heeft dat licht in huis de dieven wel op de vlucht gejaagd.”

Onder andere deze drie motoren zijn donderdagochtend uit de MX Topshop in Herenthout gestolen. “Ze namen alles mee wat op wielen stond.© RR

De reden is dat ze zowel in de zaak als op straat enkele dozen met materialen en toebehoren voor motoren en motorcross hadden klaargezet om mee te nemen. Maar vermoedelijk zijn ze zo snel moeten vertrekken dat ze die buit alsnog moesten achterlaten. Intussen hadden ze wel acht motoren uit de winkel en garage gehaald en ingeladen. Vier daarvan waren gloednieuwe modellen van dit jaar. Maar ook twee kleinere motoren van de kinderen van Kristof Tops zijn verdwenen, naast de inhoud van de kassa en heel wat toebehoren. De uitbater schat de waarde van de gestolen materialen op 60.000 euro.

Ook deze crossmotor verdween uit de garage.© RR

Meer dan één bestelwagen

“Ik vermoed dat die daders met meerdere personen geweest moeten zijn, maar ook met meer dan één bestelwagen om dat allemaal mee te kunnen nemen. Ze waren duidelijk van plan nog meer mee te pakken toen ze opgeschrikt werden. Van Nederlandse collega’s hoorde ik dat daar vorige week een sterk gelijkende inbraak is gebeurd. Daar werd ook een deur opengebroken en hadden ze het vooral op Kawa’s (Kawasaki, red.) gemunt. Is het een bende die aan het werk is? Mijn kinderen vinden het natuurlijk heel erg dat hun crossmotoren gestolen zijn.”

Opmerkelijk is dat Kristof Tops al de hele week een vies voorgevoel had. Een onbekende man had via het internet interesse getoond in een motor die Tops online te koop had gezet. “Die man vroeg het adres en contactgegevens op, maar nadien liet hij niets meer van zich horen. Toen ik zijn profiel op sociale media bekeek, bleek dat een vals profiel te zijn. Ik kan niet zekerheid zeggen dat hij met deze feiten te maken heeft, maar ik heb de voorbije week alles extra goed afgesloten. Maar dat heeft niet geholpen. Wat moet ik meer doen? Een tentje zetten in de garage en daar overnachten?”

Wie wel in de garage overnacht, is de Deense dog van het gezin. “Normaal blaft die heel veel, maar die heeft juist die nacht geen kik gegeven. Hij was de hele dag niet in zijn normale doen, heel tam. Hebben de inbrekers hem iets toegediend? Het is de Franse bulldog in huis, waar de inbrekers natuurlijk niet aan konden, die om 3u is beginnen blaffen en zo mijn vader heeft gewekt. Nog een geluk, anders was er waarschijnlijk veel meer weg geweest.”

Nog een van de acht gestolen motoren.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners