Emmanuel Macron sprak op de
Volledig scherm
Emmanuel Macron sprak op de © ANP / EPA

Macron: “Als wij Europeanen vrede willen, moeten we onszelf de middelen geven om dat te bereiken”

Op de internationale Veiligheidsconferentie in München heeft de Franse president Emmanuel Macron de Europese landen opgeroepen fors te investeren in defensie. "Als wij Europeanen vrede willen, moeten we onszelf de middelen geven om dat te bereiken", zei Macron. Hij zei te hopen dat voor de zomer een ambitieus gezamenlijk investeringsprogramma wordt aangenomen.

74 reacties

  • Azaire Vanhoutte

    1 jaar geleden
    geef het geld liever uit voor de opkuis van migratie zij die hier niets te zoeken hebben waar geen oorlog is ,is het niet zo dat onze overgrootouders en (echte Belgen )ook hebben moeten vechten om te zijn wat we nu zijn democratie dan moeten zij migranten ook maar doen in hun land vechten voor hun rechten en plichten wat er ook moge wezen er vallen altijd slachtoffers dit was hier ook zo.
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Zonder de leveringen van de VS aan Rusland hadden die nooit de Duitsers verslagen, Geert Landsman. Maar het is wel waar dat zij de meeste slachtoffers gekend hebben. De oorlog wordt ondertussen wel in Oekraïne uitgevochten omdat de Russen daar binnen gevallen zijn. Dat was hun eigen keuze. Net als eerder het stichten en financieren van separatistische bewegingen. Voor de onafhankelijkheid stemden in een referendum bij grote opkomst 90% in Oekraïne voor en op de Krim 60%.
  • Luc Lepoudre

    1 jaar geleden
    Geert Landsman, zo is het inderdaad.
  • Geert Landsman

    1 jaar geleden
    @Emiel Wouters, WOII is gewonnen door Rusland, of je het wil of niet. De andere weet ik niet, daar is geen duidelijke winnaar. De USA heeft nooit ergens vrede gesticht, ze hebben landen aangevallen, regimes overhoop gegooid en vele miljoenen burgers vermoord. Ook nu is de USA de aanstichter van deze oorlog. Ze hebben in Zelensky een gewillige handpop gevonden om een oorlog met Rusland uit te lokken. Ook Poetin heeft zich in de luren laten leggen. Maar de aanstichter is steeds de USA en Nato.
  • Pierre Vaneylen

    1 jaar geleden
    Hoe meer macht de E.U. hoe armer en des te meer de bevolking wordt onderdrukt. ze kunnen de immigratiecrisis niet de baas, net zo min als de energiecrisis. Toch willen ze overal oorlog voeren en hun eigen bevolking onderdrukken , alle middelen daarvoor zijn goed als is het maar klimaat en milieu, waar de rest van de werld niet eens van wakker ligt.