© ATV

Nachtclub op Turnhoutsebaan waar man in elkaar werd geslagen met staaf moet twee weekends dicht

Borgerhout -

Club Marseille op de Turnhoutsebaan in Borgerhout moet twee weekends gesloten blijven na aanhoudende overlast. Dat besliste burgemeester Bart De Wever (N-VA) maandag. Begin december raakte een bezoeker van de nachtclub zwaargewond bij een uit de hand gelopen ruzie, hij werd in elkaar geslagen met een staaf.

jtp, sare

Tussen 28 augustus 2021 en 11 december 2022 ontving de Antwerpse politie in totaal 22 overlastmeldingen van buurtbewoners over Club Marseille. “Tijdens verschillende controles stelde de politie geregeld geluidsoverlast vast. Op meerdere tijdstippen werd ook lachgas gebruikt tijdens de uitbating van de inrichting”, stelt Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA).

De club kwam begin december ook negatief in het nieuws. Toen raakte een 32-jarige caféganger zwaargewond bij een hevige vechtpartij. Die was in het café ontstaan en op straat verdergezet. De man werd met een staaf in elkaar geslagen en werd aanvankelijk met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis stabiliseerde zijn toestand.

Volgens Vermant blijkt uit de herhaaldelijke meldingen en de vaststellingen van de politie dan ook dat de zaak de openbare veiligheid en rust verstoort. “Dit heeft een negatieve invloed op de buurt. Bovendien ligt de drank- en eetgelegenheid op een drukke winkelas in de onmiddellijke omgeving van openbaar vervoer, waar ook veel gezinnen met kinderen wonen en heel wat scholen gevestigd zijn”, aldus Vermant. Er werd beslist dat de zaak de komende twee weekends gesloten moet blijven van vrijdag- tot en met zondagnacht.

De uitbaatster moet ook bijkomende maatregelen nemen om de openbare rust te garanderen. Zo moeten ramen en deuren gesloten blijven wanneer er luide muziek wordt afgespeeld en moet een vergunde bewakingsfirma de veiligheid en orde binnen en aan de toegang verzekeren. Het vertrek van de aanwezige klanten moet ook op een gefaseerde manier georganiseerd worden. Er moeten ook bewakingscamera’s geplaatst worden. “Als bij toekomstige controles zou blijken dat deze maatregelen niet worden nageleefd, mag de politie de zaak onmiddellijk ontruimen en sluiten”, zegt Vermant. (jtp, sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen