Stad Halle

Werken aan Drasopbrug in Halle en nieuw ecoduct Hallerbos van start

Het Agentschap Wegen en Verkeer is gestart met de voorbereidende werken aan twee bruggen over de Ring rond Brussel in Halle: de Drasopbrug en het nieuwe ecoduct aan het Hallerbos. 

Om de werken te kunnen uitvoeren, moeten er op de twee locaties bomen gerooid worden in de berm. Aan het Hallerbos start de aannemer vandaag. Aan de Drasopbrug is nog geen startdatum vastgelegd, maar de werken gebeuren sowieso voor de start van het broedseizoen op 15 maart. 

Sinds augustus 2019 is de brug van Drasop afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Een vrachtwagen schoot toen onder de brug in brand en beschadigde een van de stalen liggers ernstig. De nieuwe brug zal ook nu vooral gericht zijn op de actieve weggebruikers: er komen twee voet- en fietspaden van telkens 2,5 meter breed. In het midden van de weg is een strook voor autobestuurders van 3 meter breed voorzien: automobilisten moeten beurtelings over de brug rijden. De eigenlijke werken staan gepland voor het najaar van 2023. Vanaf de zomer van 2024 kan de brug normaal gezien in gebruik genomen worden. 

Het nieuwe ecoduct aan het Hallerbos komt in de plaats van de huidige brug van de Vlasmarktdreef over de Brusselse Ring. Door de dreef te ontharden wordt het leefgebied van de dieren in het Hallerbos een pak groter en wordt ook de biodiversiteit beter beschermd. Het ecoduct zal niet enkel door dieren, maar ook door wandelaars en fietsers gebruikt kunnen worden. De start van de werken aan het nieuwe ecoduct is voorzien voor het late voorjaar van 2023 en de werken eindigen in 2025.

Meest gelezen