Nog 63 asielzoekers aanwezig in hotel in Ruisbroek

© Marc Gysens

In het IBIS-hotel in Ruisbroek zijn dinsdag opnieuw een dertigtal mensen vertrokken richting een opvangplek van Fedasil. Dat meldt Jan Desmeth (N-VA), burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw, waarvan Ruisbroek een deelgemeente is. Zo zijn er op dit moment nog 63 asielzoekers aanwezig in het hotel.

gjs
Bron: BELGA

Sinds vrijdagochtend zijn groepjes mensen, die woensdag vanuit het kraakpand in de Paleizenstraat in Schaarbeek aankwamen in het hotel, naar erkende opvanginitiatieven gebracht. Het gaat enerzijds om de Brusselse noodopvang, en anderzijds om het opvangnetwerk van Fedasil voor asielzoekers. 

Van de initieel aangekomen 172 personen waren er maandag nog 92 asielzoekers ter plekke in Ruisbroek. Dinsdagmiddag is opnieuw een groep vertrokken. 

Dinsdag in de late namiddag krijgt nog een groep van dertig à veertig personen een uitnodiging om naar een Fedasil-centrum te vertrekken. Woensdag zouden ze effectief kunnen weggaan, donderdag volgt de laatste groep. 

“Alles verloopt vlot en zonder incidenten”, zegt burgemeester Desmeth. “Donderdagavond zouden alle personen zoals voorzien uit het hotel weg moeten zijn. Mensen weten intussen hoe de procedure werkt en wachten op hun uitnodiging van Fedasil.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen