Radio 2

Laatstejaars middelbaar mogen les volgen bij Thomas More om bewustere studiekeuze te maken

De Thomas More Hogeschool organiseert deze krokusvakantie "De Wijze Week". Op alle campussen van de hogeschool kan je een les volgen. Je krijgt ook een rondleiding van de studenten. Het is de bedoeling dat laatstejaarstudenten van het middelbaar zo een bewustere studiekeuze kunnen maken. 

Deze krokusvakantie organiseert de Thomas More Hogeschool voor de eerste keer De Wijze Week. Leerlingen van het zesde middelbaar kunnen op alle campussen van Thomas More terecht om eens te proeven van het leven als student. Ze kunnen onder andere een les volgen samen met andere studenten. 

Echte lessen volgen

"Tijdens de lessen wordt er niets gesimuleerd", vertelt Iris De Roover van Thomas More Mechelen. De leerlingen krijgen de kans om een echte les mee te volgen met andere studenten zodat ze een beter beeld krijgen van hoe het er tijdens zo'n les echt aan toegaat. Dat zal de studiekeuze een beetje makkelijker maken."

Praten met andere studenten

De leerlingen kunnen ook uitvoerig met andere studenten praten tijdens een rondleiding door de campus. "Je krijgt eerst een presentatie van wat de opleiding precies inhoudt en daarna ga je met andere studenten de campus ontdekken. Je loopt langs de verschillende aula's en lokalen terwijl je vragen kan stellen over de opleiding of over het studentenleven", zegt De Roover.

"Ik ben een eerstejaarsstudent, dus ik weet perfect hoe die leerlingen zich voelen", vertelt Jonas De Bruyne die een van de rondleidingen in Mechelen geeft. "Ik ben blij dat ik de rondleidingen kan geven, ik had dat zelf ook graag gehad toen ik nog in het middelbaar zat. We willen echt tijd maken om alle vragen te beantwoorden. Ik hoop dat ik de leerlingen meer zal kunnen bijbrengen over onze campus en het leven als student."

De Wijze Week loopt nog tot en met vrijdag op alle campussen van Thomas More. Leerlingen moeten zich online registreren zodat ze één of meerdere rondleidingen en lessen kunnen kiezen.

Meest gelezen