Minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA).
Volledig scherm
Minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA). © BELGA

Voor 17,8 miljard euro subsidies: dit doet Vlaanderen met uw geld

PolitiekEén jaar nadat de Vlaamse subsidiedatabank in het leven werd geroepen, weten we eindelijk hoeveel geld de Vlaamse regering jaarlijks uitdeelt: 17,751 miljard euro om precies te zijn. De provincie Antwerpen sleept bijna een kwart (23 procent) van alle centen in de wacht, Limburg en Vlaams-Brabant (elk 11 procent) krijgen het kleinste deel van de koek.

149 reacties

  • Rudy Steyleman

    1 jaar geleden
    N-VA was zogezegd tegen subsidies. Maar als ze 1 miljard aan hun Antwerpse vriendjes kunnen geven doen ze lekker mee. 1 grote grijze zone van vriendjespolitiek. Met N-VA aan de leiding. Schaf die Vlaamse regering maar zo snel mogelijk af. 1 regering voor België is al duur genoeg.
  • Rudy Steyleman

    1 jaar geleden
    N-VA was tegen subsidies. Maar als ze cadeaus aan de rijke vriendjes kunnen uitdelen doen ze lekker mee. Niemand heeft nog overzicht. Die Vlaamse regering werkt nog slechter dan Vivaldi. Doe mij maar 1 regering voor België, dat zou pas een besparing zijn.
  • Dima Adam

    1 jaar geleden
    Torenhoge belastingen op werkelijk alles maar incompetentie tot en met.
  • Lisette Theunis

    1 jaar geleden
    Electrabel kreeg 31,5 miljoen euro om jaarlijks 7.375 ton groene waterstof te produceren..
  • Mieke Ponet

    1 jaar geleden
    In het verleden was subsidies een normale zaak, doet PS nog altijd om stemmen te kopen. Het is de hoogste tijd dat daar verandering in komt een goede aanzet van de N-VA nu nog de uitvoering.