Foto ter illustratie

Vrouw uit Herent zwaait kat tegen bushokje en wordt veroordeeld voor dierenmishandeling

Een vrouw uit Herent is veroordeeld voor dierenmishandeling. Ze gooide haar kat Moesje hardhandig op de grond en trok zo hard aan de leiband dat de kat tegen een bushokje vloog. De politie zag alles gebeuren. De vrouw krijgt een gevangenisstraf met uitstel, op voorwaarde dat ze zich intensief laat begeleiden.

Volgens buurtbewoners had de vrouw haar poesje al meermaals hardhandig aangepakt. Maar op 28 juli 2020 ging ze nog een stapje verder. Ze trok zo hard aan de leiband dat haar kat tegen de glazen wand van een bushokje vloog. Een politiepatrouille zag alles gebeuren. 

"Het dier was angstig en leefde in een verduisterd huis"

De agenten vroegen aan de vrouw om Moesje niet meer te mishandelen, maar die opmerking had geen effect, zo blijkt uit het politieverslag: “Ze gaf meermaals een snok aan de leiband en slingerde de kat heen en weer. Uiteindelijk wandelde het dier angstig en ingedoken mee.”

Bij een huiszoeking bleek dat Moesje ook thuis in miserabele omstandigheden leefde, net zoals het konijn dat de vrouw als huisdier had. De hele woning was verduisterd, waardoor de dieren amper daglicht zagen en de kattenbak was erg vuil. 

De vrouw krijgt een gevangenisstraf van twee maanden met uitstel. Ze moet zich de komende drie jaar intensief laten begeleiden voor haar alcoholprobleem. Moesje en het konijn zijn weggenomen.

Meest gelezen