Dries Van Langenhove tijdens een interview in het hoofdkwartier van het Vlaams Belang. (Photo by Xavier Piron / Photo News)
Volledig scherm
PREMIUM
Dries Van Langenhove tijdens een interview in het hoofdkwartier van het Vlaams Belang. (Photo by Xavier Piron / Photo News) © Photonews

Dries Van Langenhove moet zich binnenkort verantwoorden in de rechtbank voor inbreuken op racisme- en wapenwet: “Hij kan tot 5 jaar gevangenis riskeren”

Vijf jaar na de beruchte Pano-reportage zal Dries Van Langenhove zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor negationisme. “Maar ik ben er volledig van overtuigd dat ik zal worden vrijgesproken”, klinkt het vastberaden. De zitting rond Schild & Vrienden komt zo eindelijk in zicht. Maar waarvoor moet Van Langenhove zich nu allemaal verantwoorden? En welke straffen riskeert hij nu eigenlijk?

21 reacties

  • Peggie Van Audenhove

    1 jaar geleden
    Belachelijk, dit is niets meer dan een heksenjacht. Hij wordt voor het gerecht gesleept omdat hij 'aan de zijlijn stond en niets deed'? Dan mogen ze alle ministers voor de rechter slepen want ze doen niks anders. Schandalig dat echte daders van misdadige feiten (diefstal..inbraak..stalking..verkrachting..moord) vrij rondlopen en zelfs nooit worden aangehouden of vervolgd en dat men zich hiermee bezighoudt. Pure angst dat VB en dit kopstuk gigantisch aantal stemmen gaatnbehalen in 2024!
  • Tony Pirrewiet

    1 jaar geleden
    Ik lees hier veel van "absoluut geen fan" terwijl ik er zeker van ben dat ze juist fan zijn, schrik voor hun imago zeker? Terwijl Dries wel de waarheid spreekt en onze politiekers niet. Ik ben wel fan van hem.
  • Jos Brems

    1 jaar geleden
    Dit is een politiek proces.
  • Mady Vermeulen

    1 jaar geleden
    Niet geloven! Een lening uiten die het regime niet aanstaat wordt met vijf jaar bestraft terwijl terroristen die een hoop mensen vermoordden meer dan vijf jaar met de voeten van justitie rammelen en de onschuldige bevolking miljoenen kost. Dit moet België zijn!
  • luc bruyndonckx

    1 jaar geleden
    En de jonge dame die miljoenen gefraudeerd heeft, daar blijft het wel heel stilletjes rond? Subsidie fraude , bewezen, maar mag aanblijven. Niet iedereen is gelijk voor de wet. Een democratie onwaardig