Gurman (21), de uitbater van de nachtwinkel in de Driekoningenstraat in Sint-Niklaas kon een van de daders overmeesteren en zijn geld recupereren.© archief nb

Uitbater nachtwinkel (21) slaat mes uit handen van overvaller en houdt hem in bedwang: “Ze kozen de verkeerde winkel uit”

Sint-Niklaas -

Gurman Sing (21), uitbater van een nachtwinkel in de Driekoningenstraat in Sint-Niklaas, kreeg dinsdagavond ongewenst bezoek. Twee overvallers bedreigden de uitbater met een groot mes en gingen aan de haal met de kassa. Maar Gurman zette de achtervolging in en werkte een van hen tegen de grond. “Ik kon een van hen overmeesteren en sloeg het mes uit zijn handen”, vertelt hij.

Pieter Van Hecke

Op het moment dat Gurman het rek met sigaretten aanvulde, kwamen twee gemaskerde mannen de nachtwinkel binnengewandeld. “Plots stond er een persoon naast mij en de andere aan de kassa. Ze bedreigden me met een mes, droegen me op om te zwijgen en de inhoud van de kassa af te geven”, vertelt hij. “Ik wou geen risico’s nemen en deed wat ze vroegen, het ging allemaal heel snel. Ik had toen wel al de noodknop ingedrukt, waardoor de ordediensten onmiddellijk werden gealarmeerd.”

LEES OOK. Politie zoekt drie gewapende gangsters die in amper drie weken twee keer dezelfde nachtwinkel overvallen

Toen de twee overvallers op de vlucht sloegen, snelde Gurman hen achterna. Ze hadden zich bij hun vlucht opgesplitst, maar hij sloeg erin een van hen te vatten. “Ik kon hem tegen de grond werken. Hij haalde nog uit met zijn mes, maar dat kon ik uit zijn handen slaan”, zegt Gurman. “Ik hield hem in bedwang tot enkele minuten later de politie arriveerde. Van de andere dader weet ik niet of de politie hem al heeft kunnen vatten. Het was diegene met de meeste buit op zak, dus ik kon alles grotendeels recupereren.”

Vechttechnieken

De uitbater spreekt zelfverzekerd over zijn ingrijpen. “Ik ken een aantal vechttechnieken. Ik was ervan overtuigd dat ik ze kon overmeesteren”, zegt hij. “Voor een makkelijke en snelle slag kozen ze de verkeerde winkel.”

Gurman nam pas in oktober de zaak over en het is de eerste keer dat hij wordt overvallen. Schrik heeft hij niet, want woensdag stond hij al terug in zijn zaak. De politie bevestigt dat er een overval heeft plaatsgevonden. In het kader van het onderzoek dat loopt wensen ze geen verdere informatie vrij te geven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER